DUJE KLARIĆ/ CROPIX
WAT 125 TURNIR

Najljepša sportska priča: Teniske zvijezde stižu u Makarsku

WAT 125 turnir održava se u gradu podno Biokova sve do 11. lipnja.

WAT 125 turnir održava se u gradu podno Biokova sve do 11. lipnja.

"Tenisačice nam se rado vraćaju zbog odlične atmosfere i pozitivne energije, ali i prekrasnog teniskog centra Makarska gdje igraju službene mečeve prvi red uz more", govori direktor turnira Feliks Lukas, koji je WAT 125 turnir s Bola na Braču preselio u grad podno Biokova, gdje će se održavati do 11. lipnja. Feliks, koji je nedavno bio među uzvanicima na tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, a nadvojvoda Karl von Habsburg osobno ga je imenovao vitezom Reda sv. Jurja u Beču, i emotivno je vezan za ženski tenis. Njegova mlađa sestra Tena lanjska je pobjednica turnira u parovima, a starija Tajna bivša državna teniska prvakinja koja sada sudjeluje u organizaciji Makarska Opena.

image
DUJE KLARIĆ/ CROPIX

"Dolazi nam čak četrnaest tenisačica iz TOP 100, a najviše rangirane su Egipćanka Mayar Sherif i Talijanka Martina Trevisan. Godinama smo najsnažniji WTA 125 turnir na svijetu po renkingu tenisačica, a ova godina bit će posebno zanimljiva. Kao i svake godine, naš turnir pomaže razvoju lokalne zajednice te će sav profit od prodaje ulaznica biti doniran za kupnju prvog terapijskog psa u Makarskoj za rad s djecom s posebnim potrebama", kaže Feliks, koji godinama radi s timom stručnjaka iz cijelog svijeta pa vjeruje kako će stvoriti pravu revoluciju u svijetu tenisa i ispisati jednu od najljepših sportskih priča.

image
DUJE KLARIĆ/ CROPIX

Bit će to i mjesto vrhunske zabave, jer će pijanistička zvijezda Lola Astanova zatvoriti turnir i snimiti video koji će biti velika promocija Makarske i Hrvatske. Osim toga, prvi će put biti organiziran event najpoznatijeg svjetskog sportskog magazina Sports Illustrated.

Linker
27. travanj 2024 07:07