Noćni nokturno

Najromantičniji kutak u gradu inspiriran je zvijezdama

Zvjezdana adventska priča u Zagrebu posebno je iskustvo koje nećemo preskočiti.

Uz sjaj zvjezdanih lampica i zvuk Chopinovih nokturna, gornjogradski park Grič pretvorio se u najromantičniji skriveni kutak u gradu, inspiriran noću i zvijezdama. Pa ako niste pretjerano raspoloženi za gužvu, Zimski nokturno nametnut će se kao najdraže mjesto ovog Adventa. U ovoj zimskoj romantičnoj priči možete prošetati ispod zvijezda, podijeliti klupicu za dvoje ili pak otvoriti fini pjenušac, a taj trenutak za sjećanje imat će pritom i svoj soundtrack – nokturna Frédérica Chopina u izvedbi Jana Lisieckog.

image
Fotografija: Maja Riznić

Zimski nokturno jamči romantične trenutke - možete se zagledati u posebnu svjetleću šumu i okružiti se zvijezdama padalicama koje donose sreću, proći ispod zvjezdanog svoda i poslušati kako zvuči najljepša zimska noć.

image
Fotografija: Maja Riznić
image
Fotografija: Leonardo Kancir

Zimski nokturno se pokreće i ostvaruje u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a potpisuje ga udruga Umjetnost za grad i kreativni tim koji čine Ana Mikin i Jelena Malenica. Na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba, ove godine Umjetnost za grad stoji iza uređenja još dvije adventske lokacije – tunela Grič (Polarni san) i parka Bele IV (Mjesečev vrt). Zimski nokturno možete pratiti i na Instagramu te uz #ZimskiNokturno i #AdventZagreb prenesite svoje doživljaje. U sanjivom ugođaju možete uživati sve do 7. siječnja 2023. godine.

image
Fotografija: Maja Riznić
image
Fotografija: Maja Riznić
image
Fotografija: Leonardo Kancir
Linker
18. travanj 2024 20:56