DENINE.EU
Originalna zabava

Ove subote u Petom Kupeu počinje drugi Zagreb Drip Day, festival tenisica i ulične mode

Na drugom izdanju nesvakidašnjeg događanja posjetitelji će moći vidjeti izložbu nekih od svjetski najvrednijih i najpoznatijih, rijetko viđenih tenisica.

Na drugom izdanju nesvakidašnjeg događanja posjetitelji će moći vidjeti izložbu nekih od svjetski najvrednijih i najpoznatijih, rijetko viđenih tenisica.

Drugo izdanje Zagreb Drip Daya, festivala tenisica i ulične mode, održat će se 3. i 4. lipnja u Petom Kupeu u Zagrebu, Trnjanska cesta 5. Modeli tenisica poput Travis Scott Friends & Family koje nikada nisu puštene u prodaju, nego su osobno darovane samo najužem krugu prijatelja popularnog repera, zatim ozloglašene Nike Freddy Krueger tenisice kojih postoji samo 30 pari na svijetu i čija cijena prelazi vrijednost luksuznog auta, pa do vrlo rijetkih sačuvanih „jedinica” Michaela Jordana iz 1985., samo su neki od primjeraka koje će biti izloženi tijekom ovog vikenda.

Američki kolekcionar hrvatskih korijena Andre Ljuština, poznat kao Croatian Style, vlasnik jedne od najimpozantnijih kolekcija tenisica na svijetu, procijenjene na više od dva milijuna dolara, bit će gost panela o sneaker kulturi i ispričat će nam kako je to kad te Drake, Beyonce, Jay-Z ili Travis Scott nazovu da im pomogneš naći par koji oni ne mogu nabaviti, ili kako je došao do Jordanovih tenisica koje je legendarni košarkaš nosio na snimanju filma "Space Jam", a koje su na aukciji prodane za vrtoglavih 176.000 dolara.

image

Iza nekih modela tenisica kriju se vrlo zanimljive priče

DENINE.EU

Za posjetitelje će u ponudi biti više od 1000 različitih teško dostupnih modela tenisica. Najzanimljiviji i vrlo traženi hrvatski streetwear brendovi Chypka, VERY RARE, Holographik Workshop, Zagreb Social Club, Twenty-Twenty i MadreXPadre predstavit će svoje ekskluzivne limitirane kolekcije, a legendarni graffiti i street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar uživo će oslikavanjem tenisica stvarati umjetnička djela u sklopu Skechersove Art Live radionice.

Događaj prati vrhunski glazbeni program, a tijekom dvodnevnog događanja na pozornici će se izmjenjivati petnaest DJ-a. Dvorana je rezervirana za kupnju i izložbu, a dvorišni prostor kluba za druženje. Sve počinje u subotu točno u podne. Tog će se dana od 20 sati pa do 2 sata ujutro održavati glazbeni after party. Program u nedjelju završava 19 sati. Karte se u pretprodaji mogu kupiti putem sustava Entrio, a na dan događanja i na ulazu u Peti Kupe.

Linker
26. travanj 2024 09:37