HBO-OVA USPJEŠNICA

Pogledajte trailer za šestu epizodu hit serije ‘The Last of Us‘, režirala ju je Jasmila Žbanić

Jasmila se proslavila filmom "Quo vadis, Aida?", potresnom dramom o genocidu u Srebrenici, koji je dobio nagradu za najbolji europski film, kao i nominaciju za Oscara 2021.

HBO-ova serija "The Last of Us", adaptacije istoimene videoigre, ruši rekorde gledanosti te je nakon svoje premijere u siječnju postala najuspješniji debi na ovoj streaming platformi nakon spinoffa "Igre prijestolja", "Zmajeve kuće". Ovoga je tjedna izašao trailer za šestu epizodu serije, koja izlazi u ponedjeljak, a režirala ju je poznata bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić.

Jasmila se proslavila filmom "Quo vadis, Aida?", potresnom dramom koja tematizira genocid u Srebrenici. Film je 2021. bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg stranog fima te je osvojio nagradu za najbolji europski film godine na European Film Awardu. U prosincu iste godine Žbanić nam je otkrila kako je završila sa snimanjem epizode "The Last of Us" u Kanadi, a cijelo je iskustvo opisala kao "novo i izuzetno".

image

Jasmila Žbanić

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Inače, radnja serije "The Last of Us", koja se temelji na igrici, odvija se 20 godina nakon što je moderna civilizacija uništena te prati kriminalca Joela, kojeg igra Pedro Pascal, koji je dobio zadatak da prokrijumčari tinejdžericu Ellie (Bella Ramsey) iz zone karantene.

Linker
17. travanj 2024 01:41