Plan za subotu

Provedite Badnjak na najljepšim zagrebačkim blagdanskim lokacijama

Isplanirajte druženje s dragim ljudima na Badnjak u centru Zagreba jer Advent na Zrinjevcu, baš kao i Ledeni park na Tomislavovom trgu, nude odličan glazbeni sadržaj uz vrhunsku ponudu tradicionalnih, blagdanskih jela od bakalara te biranih kapljica.

Ove godine Badnjak je idealan za opušteno druženje s prijateljima na najljepšim zagrebačkim blagdanskim lokacijama - Adventu na Zrinjevcu i Ledenom parku.

Advent na Zrinjevcu

Badnjak na Zrinjevcu započinje u 11 sati s klasičnim koncertom "Badnji duh Zagreba" Ansambla pučkog otvorenog učilišta Zagreb, a već u 12 sati atmosferu će dodatno zagrijati Dorian Šestan bend koji je poznat po izvrsnoj svirci, a kad još tome pridodamo božićni repertoar, dobro raspoloženje je zajamčeno.

Dobru svirku upotpunit će izvrsna gourmet ponuda jer će ugostitelji na Zrinjevcu, posebno za Badnjak pripremiti i jedinstvenu ponudu tradicionalnih blagdanskih jela. Bakalar će se kuhati na nekoliko načina, a izdvajamo kućicu Eat me koja će pripremiti bakalar na bijelo, dok će bakalar na ribarski pripremati kućica Polar Express. Grickajući pržene bademe s Bara 45 nazdravljat ćemo Božiću uz plemenite mjehuriće Distillery bara koji priprema Champagne party (na obje lokacije, Zrinjevac i Ledeni park). A ako ste u "cajtnotu" i niste stigli pribaviti sve poklone, obrtnici i umjetnici na Zrinjevcu nude ručno rađene, maštovite poklone koji će razveseliti i najokorjelijeg Grincha. Badnje će druženje na Zrinjevcu trajati do 17 sati, ali se nastavlja već idući dan na Božić i to sadržajem za djecu, tj. "Pripovjedaonicom božićnih priča" koju će voditi poznata interpretatorica baštine, Ivana Zrilić s početkom u 18 sati.

image
Press
image
Press
image
Press

Ledeni park

Sa Zrinjevca nastavite prema Ledenom parku na Tomislavovom trgu gdje će u Badnjaku uživati i veliki i mali – jer tu će se klizati uz izvrstan glazbeni program i još bolju gourmet ponudu. U čudesnom okruženju Ledenog parka i uz "Xmas glazbeni maraton" 2 kul DJ-a, tulum će trajati sve do 17 sati. Na Ledenom vidikovcu Distillery bar priprema bogati izbor vrhunskih pjenušaca pa ćete moći nazdraviti na jednom od najatraktivnijih photo-pointeva Adventa s pogledom na Umjetnički paviljon i vizure Zagreba. Svi ljubitelji morskih specijaliteta moraju posjetiti kućicu Dalmatino i isprobati vrhunski viški burger s kozicama, a potom doći u gastro oazu #kodPaviljona jer chefovi Matija Bogdan i Marko Palfi kuhaju u tandemu i pripremaju specijalnu blagdansku ponudu - ragu od hobotnice sa slanutkom uz grilanu palentu sa šafranom i tapenadu od crnih maslina, a već par koraka dalje Garden Brewery oduševit će vas svojim poznatim hot-dogom od tune.

image
Press
image
Press
image
Press

Ledeni park će za blagdane raditi od 10 do 17 sati na Badnjak, a na Božić možete doći klizati i prije ručka jer je klizalište otvoreno već od 11:30 sati.

Linker
23. travanj 2024 19:01