nova gastro priča

Psihomodo Pop zapalio Bavarin: Prvi dubrovački street food festival okupio preko tisuću ljudi

Do 16. listopada u predivnoj dubrovačkoj kreativnoj četvrti Lazareti, uz dobru zabavu i poseban jesenski doživljaj zagarantirana je vrhunska gastronomska ponuda.

Dubrovački Lazareti ovih dana postaju nezaobilazno mjesto za druženje, odličnu glazbu i neodoljivu hranu za prste polizati. Uz taktove kultnog hrvatskog rock benda Psihomodo Pop na čelu s frontmenom Davorom Gopcem i službeno je otvoren prvi street food festival Bavarin kao dio Good Food Festivala, mnogima omiljene gastro manifestacije u Dubrovniku koja ove godine slavi deveto izdanje.

Što se nudi na najposjećenijoj lokaciji u Dubrovniku?

Do 16. listopada u predivnoj dubrovačkoj kreativnoj četvrti Lazareti, uz dobru zabavu i poseban jesenski doživljaj zagarantirana je vrhunska gastronomska ponuda specijaliteta dostojnih internacionalne slave, slatkih zalogaja, uz radionice nagrađivanih barmena i naravno dugo očekivane koncerte. Naredna tri dana, Lazareti će definitivno biti najzabavnije mjesto za izlazak nakon posla, druženje u opuštenoj atmosferi uz slasne zalogaje ili pak večernji izlazak uz neodoljiv spoj zvukova, mirisa i okusa.

image

Bavarin Dubrovnik

FRANKO KELAM

Dobro poznata ugostiteljska reprezentacija koja je već osvojila brojne simpatije na trogirskom Babarolu, prvom street food festivalu kojeg je posjetilo preko 10 tisuća ljudi u svibnju ove godine, nije krila oduševljene posjećenošću prve večeri. Dubrovački Oli‘s i njegovi sendviči svijeta, restaurant Mare i njegov chef Robert Predrag Žmire oduševili su janjećim raguom, Foodra iza koje stoje MaterChefovci Gorana Milaković i Ivan Temšić kokom u korpiću i još šporkijim makarunima, kuća delicija Bocuni & Boccuni Deboto Jaffom s potpisom omiljene splitske pastry chefice Teom Mamut, zadarski Picnic Mingle&Fun s ponudom burgera i junećih obraza, baš kao i zagrebačka senzacija – Beg’s Plant Based Street Food koji je dubrovačku publiku itekako zaintrigirao svojim jelima biljnog podrijetla.

image

Bavarin Dubrovnik

FRANKO KELAM

Nakon spektakularnog otvorenja, sve posjetitelje Bavarina u petak, 14. listopada očekuje Vinko Čemeraš&Talvi Tuuli s dobro poznatim hitovima. Subota 15. listopada rezervirana je za natjecanje u pa(n)dišpanju na koje se još uvijek stignete prijaviti te osvojiti vrijedne nagrade. A kada padne mrak brojne Dubrovčane i sve goste Dubrovnika očekuje ultra popularni pub quiz, kao i Gina Damjanović &The Gee Gee‘s koji će posjetitelje Bavarina rasplesati s dobro poznatim funky hitovima.

image

Bavarin Dubrovnik

FRANKO KELAM

U raznim radionicama, chill zoni, kao i odličnoj gastronomskoj ponudi posjetitelji će moći uživati svakog dana sve do nedjelje, 16. listopada kada Bavarin završava s taktovima legendarnih Splićana – TBF-om. No, prije toga brojni Dubrovčani jedva čekaju da u njihov Grad dođu Doris Pinčić i Ivan Pažanin koji će u nedjelju točno u podne sve posjetitelje podsjetiti na čar nedjeljnog objeda i tradiciju istog.

image

Bavarin Dubrovnik

FRANKO KELAM

Bavarin osim što predstavlja sinonim za dobru zabavu i vrhunsku gastro ponudu, ima i humanitarnu notu. Zaklada Marina Čilića kao humanitarni partner Bavarina upravo je u potrazi za petom generacijom stipendista, a u Lazaretima će svi posjetitelji moći pronaći i teniske loptice s potpisom našeg proslavljenog tenisača! Donacijom Zakladi na kućici poznate pastry chefice Tee Mamut, možete kući odšetati s ovim itekako vrijednim sportskim predmetom.

image

Bavarin Dubrovnik

FRANKO KELAM

Sva događanja i koncerti na Bavarinu besplatni su za posjetitelje.

Radno vrijeme Bavarina je od 17 do ponoći, a vikendom od 10 do ponoći. Sve informacije o programu i radnom vremenu dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice grada Dubrovnika kao i na društvenim mrežama Bavarina; Instagram i Facebook.

image

Bavarin Dubrovnik

FRANKO KELAM
Linker
25. travanj 2024 01:02