Alka Vuica, Josipa Lisac i Severina

 MARKO TODOROV, MARIO KUčERA, BILJANA BLIVAJS/CROPIX
veliki vodič

Raznovrsna glazbena veljača: Od Severine, Josipe Lisac do velikog povrataka dance scene 90-ih

Ove veljače diljem Hrvatske zaljubljenici gotovo svih glazbenih žanrova će doći na svoje - od popa, rocka, rapa pa sve do dancea.

Ove veljače diljem Hrvatske zaljubljenici gotovo svih glazbenih žanrova će doći na svoje - od popa, rocka, rapa pa sve do dancea.

Mngobrojne domaće, a ponešto i zvijezda iz regije ovog mjeseca pripremaju koncerte u kojima ćemo zasigurno uživati bilo sami ili s prijateljima, ali možda i s partnerima jer je ovaj mjesec Valentinovo. Iako je veljača mjesec koji broji najmanje dana u godini pokazala se interesantna po pitanju organiziranih koncerata u Hrvatskoj koji će zadovoljiti gotovo svačiji glazbeni ukus.

Od rock bendova, poznatih rapera, dance partyja koji budi u nama svima nostalgiju za 90-ima pa do glazbene dive Josipe Lisac, obožavatelji različitih žanrova imat će priliku uživati u omiljenim izvođačima. Izdvojili smo vrhunske hrvatske i regionalne izvođače koji će obilježiti glazbenu scenu ovog mjeseca.

Zagreb

Hrvatska metropola nudi različite glazbene žanrove: od rocka, popa, dance, repa pa do turbo folka. Bend Teška industrija koji je poznat po vrhunskim glazbenim i scenskim nastupima proslavit će 50 godina na sceni velikim koncertom u Lisinskom. Obožavatelji će uživati u hitovima "Kolika Je Jahorina Planina", "Majske kiše" i brojnim drugim 1. veljače s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti na službenoj stranci Lisinskog.

Zagreb nastavlja s rock izvođačima, a klub Sax, 3. veljače dovodi omiljeni sarajevski bend Letu štuke. Ovaj bend je već prvim albumom “Letu štuke”, koji je nedavno dobio i remasterirano izdanje, iznjedrio hitove poput “Minimalizam”, “Šutiš” i “Mjesto za dvoje”. Karata za koncert end koji počinje u 21 sat više nema.

Zagrebačku publiku će također zabavljati bend Kojoti koji će proslaviti trideset godina u Tvornici kulture 10. veljače. Obožavatelje će zabavljati starim hitovima, a također će promovirati i novu pjesmu "Nismo djeca". Koncert započinje u 20 sati, a ulaznice je moguće kupiti u Tvornici kulture ili na svim prodajnim mjestima Entria te online.

Osim rocka nostaligiačari će koji na svoje na velikom na dance partyju koji se održava 9. veljače u Areni Zagreb. Megadance party je glazbeni spektakl koji vraća duh diskoteka iz 90-ih godina prošlog stoljeća. Među izvođačima su se pronašli: Electro Team, Colonia, Senna M, Minea, Denis&Denis, Ella, Sandi Cenov, Albina, Tara ex. Karma, Battifiaca, I Bee, Mirjana ex. Mandi, Šajeta, Alka Vuica, Vlatka Pokos i brojni drugi. Koncert počinje u 19 sati, a karte je moguće kupiti preko Entrio.hr.

Obožavatelji rapa uživat će u samostalnom koncertu triljskoj repera Grše. Pjevač hitova "Mamma Mia", "Mamići" i "Highlife" dolazi 10. veljače na pozornicu Doma sportova. Koncert započinje u 20 sati, a ulaznice su dostupne putem online platforme Core Event i na prodajnim mjestima - Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop.

Osim Grše, ljubitelji rapa će imati priliku uživati u hitovima osječkog rap dua. Naime, Krankšvester 17. veljače priprema tradicionalno Švesterovo - romantični koncertni spektakl povodom Valentinova. Koncert počinje u 20 i 30, a ulaznice je moguće kupiti putem online platforme Core Event i na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark.

Kako je veljača mjesec zaljubljenih, u Zagrebu se održavaju dva koncerta. Valentinovo s boljom polovicom mogli biste dočekati uz rasprodan intiman koncert Natali Dizdar u klubu Peti Kupe. Pjevačica hitova "Stranac" i "Mjesto za jedno" nastupat će 13. veljače u 20 sati.

Drugi koncert je srpskog glazbenika Ace Pejovića. Prošle godine na Valentino Pejović je oduševio hrvatsku publiku u prepunoj Areni. Stoga i ne iznenađuje da će i ove godine zabavljati obožavatelje 14. veljače u Areni Zagreb. Koncert započinje u 20 sati, a karte se mogu kupiti preko sustava Eventim.

Glazbena diva Josipa Lisac rasprodala je koncert u Domu sportova 17. veljače. Koncertom će ova legendarna pjevačica obilježiti 50 godina od izlaska albuma "Dnevnik jedne ljubavi". Na koncertu će Josipa uz pratnju svog sjajnog benda još jednom podsjetiti na bogate glazbene hitove: "Danas sam luda", "Gdje Dunav Ljubi Nebo", "O jednoj mladosti" i brojne druge. Rasprodani koncert glazbene dive započinje u 20 sati.

Pop pjevač Matija Cvek s bendom The Funkensteins rasprodao je dva koncerta u Tvornici kulture (23. i 24. veljače), ali na sreću obožavatelja, Matija je će nastupiti i treći put - 28. veljače. Ulaznice za izvođača hitova "Ptice", "Visine" "Blizine" dostupne su preko sustava Entrio. Koncert započinje u 20 sati.

Osijek

U Osijek stiže poznati srpski pjevač, tekstopisac, skladatelj Željko Joksimović. Poznati pjevač nastupit će 3. veljače u dvorani Gradski vrt. Kroz dugogodišnju karijeru objavio je mnogobrojne hitove poput "Leđa o leđa", "Drska ženo plava", a i dva puta se natjecao na prestižnoj eurovizijskoj pozornici - 2004. kada je predstavljao Srbiju i Crnu Goru s pjesmom "Lane moje" s kojom je u finalu zauzeo visoko drugo mjesto. Godine 2012. vratio se na Euroviziju s pjesmom "Nije ljubav stvar" te je osvojio treće mjesto u finalu. Koncert započinje u 20 sati, a karte je moguće kupiti preko sustava Eventim.

Čakovec

Božo Vrećo svojim anđeoskim glasom ispunjava najdublje emocije, a pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti. U čakovečki Centar za kulturu dolazi 15. veljače, a koncert započinje u 20 sati. Ulaznice su u prodaji online i na blagajni Centra za kulturu.

Karlovac

Najpopularniji dalmatinski bend Dalmatino, povodom Valentinova 16. veljače stiže u karlovačku dvoranu Mladost. Koncert je dio humanitarnog projekta "Pokaži srce", koji se brine za unaprjeđenje zdravlja mladih sportaša. Mnogima omiljeni bend s nastupom počinje u 20 sati, a ulaznice su dostupne u preko sustava Entrio.

Rijeka

Grupa Pips, Chips & Videoclips dolazi u riječki Pogon kulture u subotu 3. veljače 2024. i to u sklopu turneje kojom promoviraju novi album “Vesna”. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, kao i online te u Dallas Music Shopu.

Rijeka će u veljači ugostiti i Severinu. Nakon 11 godina splitska pjevačica dolazi u riječku Dvoranu Mladosti 10. veljače. Pjevačica hitova "Moja štikla", "Brad Pitt", "Dobro došao u klub" i brojnih drugih rasprodala je dvoranu, a koncert započinje u 20 sati.

Ljubitelji rapa također će moći uživati i u Rijeci. Naime, jedan od najboljih repera s ovih prostora Edo Maajka održat će 23. veljače koncert u Pogonu kulture i tako proslaviti dvadeset godina od izlaska drugog studijskog albuma "No Sikiriki". Koncert započinje u 20 sati, a ulaznice je moguće kupiti u Dallas Music Shopu i online.

Zadar

Poznati zadarski glazbenik Mladen Grdović proslavit će 45 godina karijere u dvorani Krešimira Ćosića 10. veljače. Grdovićevu karijeru obilježili su hitovi "Nije u šoldima sve", "Dalmatinac sam", "Sve za ljubav" i brojni drugi, a publika će zajedno pjevati s Mladenom od 20 sati. Ulaznice su dostupne preko sustava Entrio.

Split

Valentinovo u Splitu možete proslaviti uz koncert pod nazivom "Da nije ljubavi" poznatog benda Crvena jabuka koji će se održati 10. veljače u Dvorani Gripe s početkom u 20 i 30. Bend će izvesti neke od svojih najvećih hitova poput "Tugo nesrećo", "Volio bih da si tu", "Tuga ti i ja", "Sanjam te" i brojne druge, a ulaznice su dostupne su putem sustava Entrio.

Linker
26. travanj 2024 14:57