SANDRO SKLEPIC
advent u zagrebu

Spremite se za cool & cozy Božić: donosimo prve detalje ovogodišnjeg Fuliranja

I ove će godine Trg Josipa Jurja Strossmayera postati topli dnevni boravak ispunjen božićnim mirisima, okusima, zvukovima i veseljem.

I ove će godine Trg Josipa Jurja Strossmayera postati topli dnevni boravak ispunjen božićnim mirisima, okusima, zvukovima i veseljem.

Popularno događanje u sklopu zagrebačkog Adventa - Fuliranje - i ove godine na Trg Josipa Jurja Strossmayera donosi božićnu idilu s prepoznatljivim potpisom. Jelke i darovi, lampice i cimet, Djed Božićnjak, purica, sarme i fritule, božićne stare i nove pjesme – od 29. studenog do 7. siječnja Strossmayerov će trg ponovno izgledati poput božićnog doma.

image
SANDRO SKLEPIC

“Fuliranje ove zime slavi jedanaestu godinu postojanja i s ponosom možemo reći da smo uvelike doprinijeli razvoju Adventa kao turističkog branda u Zagrebu. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, stotinama restorana, ugostitelja, dizajnera i chefova radili smo na podizanju standarda zagrebačke street food scene, ali i gastronomske i turističke ponude Zagreba općenito. Stotine DJ-a, vrhunskih glazbenika i performera u sklopu Fuliranja, zagrebačke su ulice učinili urbanijim, modernijim i kulturnijim. Već tada stvorena atmosfera u Zagrebu dala je ozbiljan zamah i podršku kreativnoj event industriji pa je Advent u Zagrebu u samo 11 godina postao jedan od najboljih na Svijetu, a gastronomski zasigurno najatraktivniji”, ističu organizatori iz kreativne agencije Kokoš ili jaje.

image
SANDRO SKLEPIC
image
SANDRO SKLEPIC

S gastronomskim užicima u fokusu, događanje i ove zime okuplja neke od najkreativnijih predstavnika iz cijele Hrvatske. Od ukupno 17 kućica, gastronomsku ponudu su priredili: Nebo by Deni Srdoč Streetstyle, Izakaya, Institut za kobasice Mate Janković, Boogie Lab, Chefs burger by Ivan Pažanin, Picnic Mingle and Fun, Pizza Social Club, Purple Monkey, Rougemarin, Begs Plant Based Streetfood, Kužinavanje by Damir Tomljanović, Full Circle, Briocherie i Bakina tajna. Široki raspon kulinarskih žanrova upotpunjen je ponudom vina, rakija, koktela i šampanjaca Rakijarnice i Gingle Bellsa.

image
SANDRO SKLEPIC
image
SANDRO SKLEPIC

Organizatori su osmislili i program za najmlađe - dogovorili su posjet Djeda Božićnjaka i nastupe dječjih zborova nedjeljom u podne, a posebna će atrakcija biti i dobrotvorno oslikavanje 15 drvenih borova kojima će na licu mjesta dušu i svoj kreativni pečat dati pomno odabrani umjetnici.

Tu je, naravno, i bogati glazbeni program - posjetitelje će svaki tjedan od srijede do nedjelje pod kreativnom palicom Ozrena Kanceljaka zabavljati čak 13 pomno biranih DJ-a počevši od četvrtka 30. studenog kad nastupa DJ Pepi Jogarde. Posjetitelji će moći uživati i u gratis koncertima Connecta, Songkillersa, Queen Tribute benda, a u najavi je i još jedan koncert iznenađenja.

image
SANDRO SKLEPIC
image
SANDRO SKLEPIC

Za nezaboravan ispraćaj ove i spektakularan ulazak u 2024. godinu pobrinut će se TBF. Neponovljivi TBF-ovci već su dobrano u pripremama za doček na Fuliranju i najavljuju “fantastičan tulum s kojeg ćete otići u sitnim satima 2024. s osmijehom oko glave”.

image
SANDRO SKLEPIC

Nestrpljivo odbrojavamo dane do početka Fuliranja, a u nadolazećim danima ćemo vam otkriti i detalje o probranim gurmanskim delicijama koje vas očekuju, kao i raspored koncerata i glazbenog programa te ostalih događanja.

Linker
27. travanj 2024 08:33