Mjesec partya

Svibanj u Petom Kupeu: nastupaju Jimmy Stanić, Dj-ica i suradnica Lady Gage, Insolate i Phrasal

Mjesec svibanj biti će prepun događanja koja ne želite propustiti, a sva se održavaju na jednom dobro poznatom mjestu - Petom Kupeu gdje nezaboravnu atmosferu jamče DJ-ica Lady Starlight, Jimmy Stanić & The Boys, Phrasal i mnogi drugi.

Peti Kupe mjesto je za najbolje partye u gradu, a takvih će u mjesecu svibnju biti nekoliko, a novi izvanserijski session pripremaju najzaposleniji hrvatski instrumentalisti među kojima su neumorni Jimmy Stanić te američka DJ-ica Lady Starlight koja uspješno integrira pop i heavy metal s elektronikom.

image

Phrasal u Petom Kupeu nastupa 5. svibnja

MARIN STUPAR

Prvi događaj koji ne želite propustiti je Locco Motion Session na kojemu će se okupiti izvrsni domaći glazbenici s jazz, improvizacijske i elektroničke scene. A svakog drugog utorka donose jedinstveni glazbeni užitak uz čaroliju stvaranja uživo pod disko kuglom. Za čaroliju jamči i ugled najzaposlenijih hrvatskih instrumentalista: basist Zvonimir Šestak, klavijaturist Viktor Lipić i bubnjar Janko Novoselić čiji je moto: Just groove, groove and some more groove!

Nakon njih sljedeći nastupaju Jimmy Stanić & The Boys. Iako su mu 94 godine, Stjepan Jimmy Stanić i dalje puni klubove i dvorane, a čitav svoj život posvetio je glazbi te nema sumnje da će 3. svibnja razgaliti i publiku u Petom Kupeu!

Iako je svirao kontrabas i gitaru, najpoznatiji je po svom baritonu kojim je ukrasio najljepše jazz skladbe i šlagere. Prepoznatljiv po svojoj duhovitosti, šaljivim intermezzima, vicevima i šalama, ne dopušta da situacija na koncertima postane suviše ozbiljna, a starozagrebački je šarm jedinstvena karakteristika njegova lika i djela.

Jimmy iza sebe ima 10 albuma i mnoštvo singlova koji su obilježili desetljeća glazbe. Kupeom će odzvanjati izbor najpoznatijih pjesama koje još uvijek pjevuše sve generacije: ‘Kobila Suzy‘, ‘Mimi‘, ‘Prolazi sve‘, ‘Dimnjačar‘, ‘Jutro će promijeniti sve‘ i druge.

Zatim se nakon sjajnog prvog izdanja, nešto mlađa ekipa - Hush! vraća u Peti Kupe 5. svibnja s rođendanskim partyjem i posebnom gošćom – Lady Starlight! Kao DJ-ica i izvođačica koja besprijekorno spaja različite glazbene kulture, uspješno je integrirala heavy metal, progresivni rock i elektroničku glazbu u svoje nastupe, dijeleći pozornice s velikim imenima kao što su Lady Gaga, Iron Maiden i Judas Priest. S Lady Gagom spojila ju je ljubav prema performansu, burleski, rock‘n‘rollu, ali i gaćicama sa šljokicama. Već su 16 godina poput obitelji, kaže Lady Starlight, DJ-ica koja je doprinijela usponu svjetske megazvijezde. U Petom Kupeu pridružuje joj se Hushov dvojac Insolate i Phrasal.

image

Lady Starlight koju je s Lady Gagom spojila ljubav prema performansu, burleski, rock‘n‘rollu, ali i gaćicama sa šljokicama.

RICCARDO MALBERTI
image

Phrasal u Petom Kupeu nastupa 5. svibnja

MARIN STUPAR

Novim programom Yes Ples! u Peti Kupe stižu i soul, jazz, rare groove, boogie, latin, afro, ex-yu funk i disco te još mnogo toga između. Poseban gost prve večeri 6. svibnja je Florian Keller, njemački funk veteran. Još sredinom 80-ih razvio je ljubav prema funk singlicama, a sredinom 90-ih počeo je s turnejama Funk-Clubnight na kojima je uz omiljeni žanr puštao i mnogo sličnih. Najbolje ritmove Keller širi i putem radijskih emisija koje vodi, a na svojoj stranici floriankeller.net gotovo na dnevnoj bazi dijeli funk dragulje. U svemu navedenom rado se okuša i domaćin večeri Dirty Hairy, rođeni Londonac s adresom u Zagrebu. Hairy je danas neumorni isporučitelj groovea i manje poznate muzike na plesne podije u svijetu i regiji. Tomo Ricov dobro je poznat DJ, radijski urednik i organizator festivala. Ozbiljnom selekcijom boogie ritmova pridružuje se i Antonio Zuza, voditelj Petog Kupea i Imogen Recordingsa. Kao zaljubljenik u ploče, sjajno će se uklopiti u večer svečanosti vinila, kako dugosvirajućih, tako i singlica.

image

Nakon sjajnog prvog izdanja, Hush! se vraća u Peti Kupe 5. svibnja s rođendanskim partyjem

PRESS
image

Ozbiljnom selekcijom boogie ritmova pridružuje se i Antonio Zuza, voditelj Petog Kupea i Imogen Recordingsa.

GORAN BEROVIC

Ulaznice za sva događanja u Petom Kupeu dostupne su na Entrio.hr

Linker
24. travanj 2024 07:00