Poseban doživljaj

Večer sevdaha: Božo Vrećo nastupit će na pulskom Kaštelu

Vrećini koncerti specijalno su iskustvo prepuno emocija, za njega i za publiku, a kako će to izgledati u posebnom ambijentu utvrde iz 17. stoljeća, moći će se provjeriti u nedjelju 3. rujna.

Sasvim posebnu atmosferu i glazbeni doživljaj može očekivati publika koja će 3. rujna doći na pulski Kaštel na kojem će nastupiti lirski tenor Božo Vrećo, glazbena bosanskohercegovačka zvijezda poznata i prepoznatljiva globalno. Svjetski mediji, poput francuskog ARTE-a, američkog New York Timesa i španjolskog El Periodica, nazivaju 39-godišnjeg Vreću „ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca”, a o njegovoj popularnosti i kvaliteti najbolje govori činjenica da su ulaznice za koncert održan krajem prošle godine u Sarajevu rasprodane u samo sedam sati.

Božo Vrećo pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći, a svaki je njegov stih poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud dolazi i magija na njegovim koncertima. Među najpoznatije njegove pjesme ubrajaju se "Lejlija", "Aladža", "Elma"..., ostvario je mnogo glazbenih suradnji, primjerice, s Edinom Karamazovim, „Vatrom”, Vasilom Hadžimanovim, a krasi ga nesvakidašnji opus, jer marljivo istražuje razne glazbene žanrove, balet, operu te radi na dokumentarnim filmovima o sevdalinkama, kojima daje svoj avangardni doprinos. Proučava i mističnost balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.

Vrećini koncerti posebno su iskustvo prepuno emocija, kako za njega i izvođače, tako i za publiku, a kako će to izgledati u posebnom ambijentu pulskog Kaštela iz 17. stoljeća moći će se provjeriti u nedjelju 3. rujna. Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Eventim.hr, a koncert počinje u 21 sat.

Linker
25. travanj 2024 10:36