Provjerite program

Zašto ovog tjedna trebate posjetiti EU Advent

Koncert, navijanje, Yammatov advent i humanitarni gastro duel na EU trgu.

Prepoznatljiv po urbanom glazbenom programu, EU Advent treći tjedan ulazi u kulminaciju i nudi ponešto za svakoga. Koncert talentiranog benda Toni.Drama, gostovanje Goulash Diska, DJ nastupe i plesne ritmove. Yammatova ekipa i frekvencija 102.5 fizički se preselila u svoj adventski studio, već pleše i emitira program s EU trga, a posjetitelji ovog tjedna osim u glazbenim sadržajima uživaju u gastro duelima te blagdanskim delicijama.

Dosad nam je ovaj prosinac osim blagdanskih radosti i zajedništva donio neopisiv osjećaj sreće potaknut nogometnom euforijom. Organizator EU Adventa; Svibanj projekt uz umjetnički uređenu top lokaciju u centru osigurao je središnju gradsku navijačku zonu i omogućio posjetiteljima da na velikom ekranu prate okršaj Argentine i Hrvatske u polufinalu SP-a te još jače i glasnije navijaju.

image
Press

Gastro sadržaji

Četvrtkom od 16 h se nastavljaju Diners Club Cooking Dueli u kojima se sav iznos od prodanih jela donira udruzi UNUO za obrazovanje osoba s invaliditetom. Dueli su specifični po tome što kulinarske vještine sučeljavaju iskusni zagrebački chefovi protiv DJ-a kuhara i sudeći po dosadašnjim rezultatima duela razina spravljenih jela jednako kvalitetno kotira.

Ovotjedni kulinarski duel donosi sraz Igora Tomljenovića iz bistroa Lari & Penati te DJ-a Pytzeka. Kao jedan od cjenjenijih na zagrebačkoj gastronomskoj sceni, spomenuti bistro već dugo vremena privlači svojim inventivnim jelima i pristupačnom ponudom, a za ovaj četvrtak Tomljenović će pripremati goveđe obraze s fužima.

Mario Kolonić Pytzek poznati je DJ elektroničke glazbe te pokretač međunarodno uspješne diskografske kuće i streetwear brenda Burek. Uz glazbu, ljubav mu je i kuhanje, i to posebno meksičkih jela kao što je chile colorado, svojevrsni gulaš s govedinom kojeg će pripremati na Europskom trgu.

image

DJ Pytzek

Cjelokupni iznos od prodanih porcija skuhanih u ovom duelu ide Udruzi UNUO tj. za kupnju gastro kamiona s kojim bi UNUOvci imali mogućnost obići 27 država članica EU, vratiti se s 54 europska polufinalista i organizirati prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon koje će se održati u Zagrebu.

Diners Club Cooking Dueli dio su humanitarne inicijative Dine for Change za održivi razvoj i smanjenje bacanja hrane, pa će uz posjetitelje koji kupe/doniraju za ova jela, dodatnim iznosom akciju podržati i Erste Card Club.

Program će moderirati Sandra Rončević, kuharica i autorica gastro bloga "O slanom i slatkom". Zanimljivi pokloni očekuju i posjetitelje koji prvi kupe (i pojedu) jela po pristupačnoj cijeni od 50 kn i tako podrže ovu humanitarnu akciju.

Ugostiteljska ponuda

I ugostitelji na Europskom trgu pripremili su za svakog ponešto. Od hladnih plata i narezaka poput salame od boškarina, pršuta, sira, istarske plate i ombola do toplih tradicionalnih obroka; sarme, bunceka s nogu, carskog drobljenca, kobasica od divljači ili pak talijanskih delikatesa. Kuha se ovdje i teranino, griju kokteli i punčevi, a ugrijat će vas fina rakija i likeri. ̍Desertira ̍ se uz španjolske churrose i austrijske germknedle, čokokuglice, vafle, fritule i zlevanke.

Glazba i koncerti

Od ponedjeljka 12. prosinca se u emitiranju svog adventskog programa s Europskog trga pridružio omiljeni Yammat FM, pa se svakodnevno live iza pulta i ispred mikrofona družimo s poznatim voditeljskim i glazbenim urednicima, poput Ivone Kovačević, Siniše Šveca, Zdravka Mamića Maminha, Dina Milića i Martine Vazdar.

U petak, 16. prosinca svoju će kultnu emisiju Mojo Sound System, Ivona Kovačević emitirati na Yammat FM-u izravno s Europskog trga. Zabavu nastavljaju Elena Mikac i Tom Bug, popularni dvojac koji stoji iza uspješnog serijala partyja Dobar House.

U subotu će zasvirati Toni.Drama, mladi i talentirani alternative pop/funk bend, koji u posljednje vrijeme osvaja svojim svirkama i singlom "Fokus Pokus". U ostatku večeri zaplesat ćemo uz ekipu Goulash Diska, popularnog festivala koji se održava na Visu. Šarenim glazbenim putovanjem kroz mnoštvo žanrova britanska DJ-ica NikNak i Fourmi Rouz iz Mauricijusa ugrijat će atmosferu te napraviti uvod u veliki večernji party u Petom Kupeu.

Pokloni i suveniri

Obrtnici u brojnim izlagačkim kućicama tradicionalno nude širok raspon prigodnih božićnih poklona, licitare i medenjake, ručno rađene suvenire, planere, kugle i poklone intimnijeg i osobnijeg karaktera, rađene sa srcem na trgu ispod 1000 srca.

Uređenje

Skulpture Orašara koje krase Europski trg djelo su akademskog kipara Ive Gašparića, scenografa u HNK. Bačve pretvorene u stolove oslikao je Marko Dajak, mladi umjetnik i student Likovne akademije, aktivno uključen u domaću street art scenu. Prepoznatljivih tisuću srca koje vise iznad Europskog trga osmislio je i ilustrirao Marko Matošić.

Party iznenađenja i doček Nove godine

Svibanj projekt u suradnji s Yammatom priprema iznenađenje sljedeći petak 23.12. a odličan ritam pulsirat će s Europskog trga za Badnjak i Božić te Novu godinu. Detaljan program i satnice mogu se pronaći na IG i FB stranici EU Adventa.

image
Press
Linker
23. travanj 2024 22:49