novi uspjeh

Goran Ivanišević ima razloga za slavlje: Stiglo mu je posebno priznanje

Legendarni splitski tenisač i trener srpskog tenisača Novaka Đokovića u izboru teniske organizacije ATP kandidat je za najboljeg trenera 2023.

Iza njega je godina koju će pamtiti po brojnim profesionalnim i privatnim izazovima, a veliko priznanje stiglo mu je na kraju. Legendarni splitski tenisač Goran Ivanišević, koji je posljednje četiri godine trener najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića, službeno je nominiran za nagradu Najboljeg trenera 2023., objavila je svjetska teniska organizacija ATP. Priznanje dodjeljuje struka, pa je tim veće, jer su nominirane svojim glasovima izabrali aktivni teniski treneri, a nagradu će dobiti onaj tko je svog igrača doveo do višeg nivoa igre tijekom godine. Uz Gorana Ivaniševića u konkurenciji su i Craig Boynton, trener Huberta Hurkacza, Darren Cahill i Simone Vagnozzi, treneri Jannika Sinnera, Juan Carlos Ferrero koji trenira Carlosa Alcaraza, te Bryan Shelton koji trenira svog sina, američkog tenisača Bena Sheltona.

image

Novak Đoković pobjede slavi sa svojim timom u kojem Goran Ivanišević ima posebno mjesto

ELLA LING/SHUTTERSTOCK

Goran Ivanišević u anale se upisao 9. srpnja 2001., kad je postao je prvi hrvatski tenisač osvajač Wimbledona, a zbog njegovih fenomenalnih sportskih uspjeha po njemu je nazvan teniski stadion u Umagu na kojem se održava jedini ATP turnir u našoj zemlji. A posebno se ponosi uspjesima svog 16-godišnjeg sina Emanuela, koji je krenuo njegovim stopama i u svojoj kategoriji se okitio titulom državnog prvaka u teniskim parovima.

"Drago mi je da moj sin osjeća strast prema tenisu kao i ja. Ponosan sam na svaki njegov korak, a gledati ga ovako na teniskom terenu, kako gradi svoju karijeru s reketom u rukama, doista je poseban osjećaj", izjavio je Goran Ivanišević u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju u kolovozu. Tijekom cijele karijere dolazio je do izražaja njegov južnjački temperament, burno je proživljavao sve na terenu i izvan njega, pa s njim tenis definitivno nije bio dosadan sport. A nije ni danas kad s trenerske klupe slavi pobjede Novaka Đokovića, jednog od najboljih igrača u teniskoj povijesti.

image

Goran Ivanišević na umaškom stadionu

NEJA MARKICEVIC CROPIX

No, priznao je kako mu nijedan sportski uspjeh nije toliko važan kao trenutak kada je postao otac. Prvi put je to bilo prije 20 godina, kad se rodila njegova kći Amber Maria, a uz nju i 16-godišnjeg Emanuela ima i petogodišnjeg Olivera, kojeg je dobio u braku s radijskom voditeljicom Nives Ivanišević.

"Kada se vratim s putovanja, potpuno se posvećujem sinu Oliveru i supruzi Nives. U braku nam je predivno, ali neću sada puno hvaliti da ne ureknem. Nives je veselo biće, zrači posebnom energijom gdje god se pojavi, uvijek je nasmijana, pozitivna... To puno znači u braku ili vezi, da je atmosfera pozitivna. Bez njezine bi podrške bilo teško. Kad mene nema, ona je sama s djetetom, podržavamo se i trudimo se svaki dan biti bolji jedno prema drugome. To je, po meni, tajna sretnog braka", kazao je Goran.

image

Goran Ivanišević i Novak Đoković na treningu u Aorangi Parku u Wimbledonu u lipnju ove godine

ANL/SHUTTERSTOCK
Linker
22. travanj 2024 14:49