EKSKLUZIVNO

Goran Ivanišević: "U braku nam je predivno, ali neću sada puno hvaliti da ne ureknem"

Legendarni tenisač, prvi osvajač Wimbledona iz Hrvatske, uz kojeg bijeli sport nikad nije bio dosadan, za novu Gloriju govori o obiteljskom životu, odnosu sa suprugom Nives - i s tenisačem Novakom Đokovićem, s kojim kao trener provodi barem šest mjeseci godišnje.

Svi koji se sjećaju legendarnog Gorana Ivaniševića s teniskih terena, nikada za njega ne bi rekli da je povučen, sramežljiv i nenametljiv - kako on sam sebe opisuje. No, kada provedete s njim neko vrijeme, upravo te njegove osobine dolaze do izražaja. Uvjerili smo se u to jednog sunčanog dana u Umagu, gdje smo s njim razgovarali u povodu turnira Plava laguna Croatia Open. Jedini ATP turnir u Hrvatskoj Goran ne propušta, iako ga nikada nije osvojio. Na premijernom, održanom 1990., zapeo je u finalu, no Umag mu se zbog toga nije zamjerio - dapače, i nakon završetka igračke karijere nastavio ga je promovirati diljem svijeta kao ambasador i svake ga godine prati s tribina. Odnedavno tamo uživa s 15-godišnjim sinom Emanuelom, koji je krenuo njegovim stopama i postao državni prvak u teniskim parovima.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

"Drago mi je da moj sin osjeća strast prema tenisu kao i ja. Ponosan sam na svaki njegov korak, a gledati ga ovako na teniskom terenu, kako gradi svoju karijeru s reketom u rukama, doista je poseban osjećaj", govori Goran Ivanišević, koji je bio tek nešto stariji od Emanuela kad je 1988. počeo svoj profesionalni put. Tijekom cijele karijere dolazio je do izražaja njegov južnjački temperament, burno je proživljavao sve na terenu i izvan njega, pa s njim tenis definitivno nije bio dosadan sport. Goranu se sve promijenilo 9. srpnja 2001. Tog dana, naime, postao je prvi Hrvat koji je osvojio Wimbledon, oduševio svijet, a na povratku kući doživio spektakularan doček u rodnom Splitu. No, on sam priznaje da mu nijedan sportski uspjeh nije toliko važan kao trenutak kada je postao otac. Prvi put je to bilo prije 20 godina, kad se rodila njegova kći Amber Maria, a uz nju i 15-godišnjeg Emanuela ima i petogodišnjeg Oliver, kojeg je dobio u braku s radijskom voditeljicom Nives Ivanišević.

O privatnom životu Goran inače ne voli puno pričati, ali daje do znanja da je sretan, smiren i zadovoljan, a samo za Gloriju otkrio je što smatra ključnim za stabilan i čvrst partnerski odnos.

"Kada se vratim s putovanja, potpuno se posvećujem Oliveru i Nives. U braku nam je predivno, ali neću sada puno hvaliti da ne ureknem. Nives je veselo biće, zrači posebnom energijom gdje god se pojavi, uvijek je nasmijana, pozitivna... To puno znači u braku ili vezi, da je atmosfera pozitivna. Bez njezine bi podrške bilo teško. Kad mene nema, ona je sama s djetetom, podržavamo se i trudimo se svaki dan biti bolji jedno prema drugome. To je, po meni, tajna sretnog braka", kazao je Goran koji je za novi broj Glorije govorio i o odnosu s Novakom Đokovićem s kojim radi već četiri godine.

"Trenutačno je fokus na US Openu, kojem se ove godine posebno veselim. Ne samo zato što će Novak nakon godinu dana pauze ponovno igrati u Americi, koja je u svibnju ukinula zabranu ulaska za necijepljene, već i stoga što će mi se na tom putu pridružiti supruga Nives i najmlađi sin Oliver", poručio je Goran koji se veseli novim obiteljskim uspomenama.

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
09. travanj 2024 12:34