Navy seal nap

Isprobala sam trik američkih marinaca, ovako uspiju zaspati u trenu

Bivši marinac tvrdi da je ovu metodu često koristio dok je bio u mornarici te da se u osam minuta možete naspavati kao da ste spavali punih šest sati.

Je li vam se ikada dogodilo da ste poslijepodne bili toliko umorni da ste samo zaspali i probudili se nekoliko sati kasnije i osjećali se kao da je pregazio vlak? Da, to se i meni dogodilo nebrojeno puta i osjećaj je vrlo neugodan. Umjesto da sam dobila novu energiju i osjećala se svježije, bila sam umornija nego prije toga.

Zato sam počela izbjegavati popodnevno spavanje, no neki dan me zaintrigirao trik za brzo podizanje energije koji je na TikToku podijelio bivši član tima glavne specijalne postrojbe američke ratne mornarice (Navy SEALs) te je brzo postao viralan.

Nick Vitello otkrio je da se ovim trikom često služio dok je radio u mornarici i da stvarno funkcionira. Riječ je o kratkom, ali navodno vrlo učinkovitom načinu spavanja, ali na posve neuobičajen način.

Sve što trebate napraviti jest leći na pod, odnosno na neku podlogu, te podići noge na krevet ili kauč i savinuti ih u koljenima. Navinete budilicu na 10 minuta i tako spavate. "Ako si jako umoran, jako ćeš brzo zaspati, a kad se probudiš osjećat ćeš se kao da si upravo spavao šest sati", rekao je Vitello u videu.

Mnogi na TikToku su isprobali njegov savjet i rekli da se u životu nisu bolje naspavali. Pa kako je to moguće? Kako sam po prirodi znatiželjna, odlučila sam ga isprobati.

Prvi put ništa, drugi put...

Umor me obično uhvati nakon što dođem s posla i nešto pojedem, pa se u tim trenucima opustim na krevetu. Kad primijetim da mi se počelo spavati, ustanem i radim nešto drugo. No, ovoga puta sam legla na pod, noge podigla u zrak, navinula budilicu i probala zaspati.

Prođe jedna minuta, prođu dvije, tri, ništa se ne događa... Ležim na podu sa zatvorenim očima i rukama na prsima te mi mozak luđački radi. Tada sam samo razmišljala kako će budilica uskoro zazvoniti i da neću dobiti svoj popodnevni odmor. I zazvonila je! Duboko sam bila razočarana. No, ja ne bih bila ja kad mu ne bih dala još jednu šansu.

image

Navy Seal nap navodno pomaže u vraćanju energije kroz dan.

DEPOSIT PHOTOS

Drugi dan sam ponovila postupak i nakon minutu, dvije počela sam osjećati kako se napokon opuštam i kao da bih mogla vrlo brzo zaspati.

No, mozak mi je počeo opet "divljati" pa mi je koncentraciju odvlačio razgovor susjeda koji su se baš u tom trenutku skupili na svojim balkonima.

Inače mogu zaspati bilo gdje i bilo kako, no "Navy Seal nap" nažalost za mene ne funkcionira. Jest da sam se opustila, ali svježina i san su izostali. Ovaj problem iskusili su i drugi TikTokeri te podijelili svoje iskustvo na popularnoj društvenoj mreži.

"Spavao sam preko budilice i probudio se dva sata kasnije s nogama još uvijek na stolcu", dok je drugi napisao: "Pokušao sam i nisam mogao zaspati otprilike 30 minuta pa sam odustao".

Stručnjak za spavanje Dave Gibson za Glamour je prokomentirao ovaj trik. "Na prvi pogled ovo zvuči savršeno za one koji nemaju vremena, međutim, skeptičan sam. Ideja da zaspemo dovoljno brzo da uspijemo odrijemati osam minuta prije nego što zazvoni alarm ne zvuči previše realistično, pogotovo zato što većini ljudi treba puno dulje od osam minuta da bi zaspali. Isto tako, besmislica je uspoređivati ​​dobrobiti osam minuta sna u odnosu na šest sati noćnog sna. Da, mogli biste se osjećati osvježeno, ali ostalih dobrobiti sna poput revitaliziranja vašeg tijela, mozga i imunološkog sustava neće biti prisutne", rekao je stručnjak.

Mislim da ću se radije držati dobrog, starog kreveta! No, tko zna, probajte i sami, možda vama upali.

Linker
22. travanj 2024 08:36