EUROVIZIJA

Tko je Nemo, Švicarac koji je maknuo Baby Lasagnu s trona

Odjednom su svi otkrili Nema, švicarskog predstavnika

Nakon višetjedne dominacije našeg predstavnika na eurovizijskim kladionicama, Baby Lasagna više nije na prvom mjestu. Pjesma našeg predstavnika "Rim Tim Tagi Dim" sada ima 16 posto šanse za pobjedu, dok je na prvom mjestu - s 2 posto više - švicarski predstavnik Nemo s pjesmom "The Code".

Nakon gotovo mjesec dana dominacije Baby Lasagne, čini se da je predstavnika Švicarske većina otkrila nakon predpartyja u Madridu kada je njegova popularnost krenula nezaustavljivo rasti iako se već mjesec dana zna s kojom pjesmom će se Švicarska predstaviti na Euroviziji. Nemo će se za svoj prolazak u finale natjecanja koje se održava 11. svibnja u švedskom Malmöu boriti u drugoj polufinalnoj večeri 9. svibnja, dok će naš predstavnik nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri 7. svibnja.

Nemo se predstavlja kao nebinarna osoba, rođen je u Bielu u Švicarskoj, ima 25 godina i svira violinu, piano i bubnjeve. Do sada je objavio tri EP-a, a najuspješnija pjesma mu je "Du". Prije četiri godine počeo je pisati i producirati za druge glazbenike, ali i objavljivati pjesme na engleskom jeziku. U glazbi često tematizira rodni identitet, mentalno zdravlje te se inspirira svojim životom pa je tako bilo i s pjesmom "The Code" koja trenutačno oduševljava publiku.

"The Code govori o putovanju i spoznaji da nisam ni muškarac ni žena. Pronalazak sebe bio je dug i težak proces, ali ništa nije bolje od slobode koja je došla sa spoznajom da sam nebinarna osoba. Velika je čast predstavljati Švicarsku na Euroviziji jer je to platforma koja povezuje kulture i generacije, a meni je, kao queer osobi, važno da se predstavi i LGBTQIA+ zajednica", poručio je Nemo.

Na trećem mjestu eurovizijske kladionice i dalje je talijanska predstavnica Angelina Mango, prva žena koja je pobijedila na Sanremu u posljednjih 10 godina, a koja trenutačno ima 13 posto šanse za pobjedu.

Linker
01. travanj 2024 18:53