KONCERT ZA PAMĆENJE

Znamo zašto ih volimo! Alex Kapranos i Franz Ferdinand oduševili zagrebačku publiku

Legendarni škotski rokeri iz Glasgowa u zagrebačkom Domu sportova izveli su najveće hitove iz presjeka karijere koja traje već više od dva desetljeća.

Škotski glazbenik Alex Kapranos i članovi njegovog rock sastava Franz Ferdinand jedva su, baš kao i njihova zagrebačka publika, dočekali kraj pandemije koronavirusa, pa su se emocije u dvorani Doma sportova mogle rezati nožem.

image

Uoči Franza Ferdinanda publiku je zagrijao francuski roker Ryder the Eagle

RANKO SUVAR/CROPIX

Prvi veliki inozemni koncert nakon više od dvije godine prinudne stanke održan je u ponedjeljak, započeo je točno u 21 sat, a škotski rock velikani na njemu su u sklopu turneje Hits To The Head izveli 21 hit, po jedan za svaku godinu njihove fascinantne karijere koja je započela 2001.

image

Karizmatični frontmen Alex Kapranos u akciji

RANKO SUVAR/CROPIX

Karizmatični frontmen Franz Ferdinanda Alex Kapranos pozdravio je publiku na hrvatskom jeziku i rasplesao izvedbama pjesmama kao što su 'No You Girls' i 'The Dark Of The Matinee'.

Čitajte i: SUPRUGA LEGENDARNOG GLAZBENIKA OTKRILA DA ŽALI ZBOG ZAHVATA POMLAĐIVANJA: IZGLEDALA SAM POPUT MUMIJE!

Bio je to vrhunski producirani show u kojem se fenomenalno snašla nova članica benda, bubnjarka Audrey Tait koja je fantastično držala ritam i zaradila ovacije.

Hrvatski obožavatelji su Kapranosom i društvom uglas otpjevali sve hitove, a atmosfera se užarila prilikom izvedbe 'Do You Want To?' i 'Take Me Out'.

Entuzijastična publika zaradila je čak četiri bisa, a koncert za pamćenje zaključen je izvedbom 'This Fire'.

Linker
19. travanj 2024 18:25