PRAVILA SEZONE

Hit boje lakova za nokte: Ove sezone s odabirom boje ne možete pogriješiti

Jarko crvena ili čokoladno smeđa, pitanje je sad! Zapravo i nije jer ove sezone u svijetu manikure podjednako su popularne gotovo sve nijanse.

Ako nas oči otkrivaju, onda nas ruke zasigurno razotkrivaju. Lomimo prste kada smo nesigurni i nemirni, dlanovi nam se znoje i grickamo nokte kada smo nervozni, ruka preko očiju bolje od riječi svjedoči da smo umorni…

image
La Laque Couture - 169 kn
FOTOGRAFIJE: YVES SAINT LAURENT

Oči su naš prvi vizualni kontakt sa svijetom, a ruke prvi osjetilni, zato je itekako važno da nas predstavljaju na pravi način. Istina, ne možete čarolijom postići da imate vretenaste prste poput pijanista, ali ih možete njegovati i učiniti lijepima.

image
Poslije godišnjih odmora i ljetnih igara bez granica, ono što vaše ruke trebaju je dodir njege u obliku omekšavajuće kupke.
EDWARD BERTHELOT GETTY IMAGES
image
2018 Avon True Deco Collection
FOTOGRAFIJE: AVON
image
Stronger Nails - 28 kn
FOTOGRAFIJE: CATRICE

Poslije godišnjih odmora i ljetnih igara bez granica, ono što vaše ruke trebaju je dodir njege u obliku omekšavajuće kupke, pilinga koji će skinuti odumrle stanice i hranjive kreme koji će oporaviti i nahraniti kožu. Taj posao možete prepustiti stručnjacima ili naprosto pustiti laganu glazbu i napraviti vlastiti SPA ugođaj.

Čitajte i: Ovo su pravila manikure koja svi trebaju znati! Trendovi su zabavni, no prava podloga je najvažnija

A kako nas je ljeto sve odnijelo na različite strane, možete organizirati kućni wellness i druženje s prijateljicama. Priznajte, kada ste zadnji put neobvezno brbljali, smijali se i lakirali nokte?! Nakon uređenja ruku, na red dolaze nokti, odnosno manikura i lakiranje.

image
Ove sezone u odabiru nijansi ne možete pogriješiti.
JEREMY MOELLER GETTY IMAGES
image
Nijansa 101 Lady LIke - 50 kn
FOTOGRAFIJE: ESSIE NAILS
image
Wine red - 83 kn
FOTOGRAFIJE: NEONAIL

Još je Kleopatra, koju svi najradije spominjemo kad je riječ o povijesti rituala ljepote, oslikavala nokte biljnim i mineralnim bojama, u kulturama Bliskog istoka ukrašene i iscrtane ruke bile su pokazatelj bogatstva, haremske žene u staroj Turskoj bojile su nokte kanom i zvale to ljubavnom umjetnosti, a danas su atraktivni nokti znak upućenosti u najnovije trendove. A oni su za nadolazeću jesen i zimu toliko raskošni da nećete pogriješiti s nekom od čokoladnih i smeđih nijansi, svijetlo ili tamno plavom, neprimjetnom manikurom (barely there manicure) koja se bazira na nježno ružičastoj, nude i boji pijeska i koja je potpuni hit sezone, kao ni s uvijek popularnim bež, sivim ili zagasitim crvenim i zelenim tonovima.

image
Vamp! 75 kn - 2699 kn
FOTOGRAFIJE: PUPA
image
Rita Ora 300 Glastonberry - 16 kn
FOTOGRAFIJE: RIMMEL
image
Masterpiece - 30 kn
MAX FACTOR

Čitajte i: Jesensko raspoloženje na noktima: S ovim nijansama lakova ne možete pogriješiti

image
Burgundy Frost -16 kn
FOTOGRAFIJE: WET N WILD
image
Wild Wings - 178 kn
FOTOGRAFIJE: DIOR

Na kraju, ako ste se pitali koji je oblik nokta najpopularniji u 2021. godini, odgovor je - soft square ili četvrtasti koji je blago zaobljen i stiliziran na rubovima. Ovaj oblik sjajno pristaje kraćim noktima i tamnim nijansama. Uglavnom, za koju god se boju odlučili (ili boje, jer u trendu je i kombinirati više njih), jedno je važno - ruke moraju biti njegovane, a kožica oko nokta uređena. Sve su ostalo nijanse!

Linker
19. travanj 2024 03:45