Ekspert za ljepotu

Kad žele zaigrati na najljepši ženski adut, mnoge domaće zvijezde zovu Roka iz Splita!

Osim što su slavne i uspješne, Domenica Žuvela, Antonija Mišura Sandrić, Monika Sablić i brojne druge dame s naše javne scene imaju još nešto zajedničko - vjeruju istom muškarcu. On je Roko Božiković, a bavi se nesvakidašnjim zanimanjem. I upravo je on tajna divnih kosa spomenutih poznatih dama.

Znate li što je frizerski industrijalac?! Mi, priznajemo, nismo nikada čuli za taj pojam dok nismo upoznali splitskog znalca za kosu Roka Božikovića. U stvari, ovaj 31-godišnjak nije "klasični" frizer. Školovao se za pomorca, a u svijetu ljepote našao se zahvaljujući svojoj supruzi Ani Krstulović koja je po zanimanju frizerka. Rokova je, naime, specijalnost izrada ekstenzija, točnije obrada donorske kose koja se koristi za umetke.

Drugim riječima, brojne naše dame svoju raskošnu frizuru s ekstenzijama zahvaljuju upravo Roku.

image

Nakon salona u Kaštel Sućurcu, par je AK Hair otvorio i u Strožancu

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

"U Hrvatskoj sam jedini proizvođač ekstenzija tako da opskrbljujem mnoge salone koji u ponudi imaju nadogradnju kose. Zabavno mi je kad na ulici vidim neku ženu s ekstenzijama, a koja naravno ni ne zna da iza njih stojim ja. Primjerice, influencerici i sudionici prve sezone realityja ‘Gospodin savršeni‘ Hani Rodić, naše je umetke ugradio zagrebački salon Romana”, ispričao nam je Roko, vlasnik brenda ekstenzija pod nazivom Dream Hair.

image

Pored supruge Ane koja ekstenzije ugrađuje, Roku su najveći kritičari njihovi djelatnici, što posebno cijeni

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

Čitajte i: Crvena je statement nijansa proljeća! Što morate znati prije nego obojite kosu u vatrenu nijansu?

Među poznatim klijenticama splitskog stručnjaka za ljepotu su i pjevačica Domenica Žuvela, koju upravo gledamo u plesnom showu Nove TV, jedna od najljepših Hrvatica i bivša košarkašica Antonija Mišura Sandrić, modne dizajnerice Monika Sablić i Marija Perić te Melanie Bradarić, supruga nogometnog reprezentativca Filipa Bradarića.

image

Domenica Žuvela jedna je od zvijezda koja koristi Rokove Dream Hair ekstenzije

LUKA DUBROJA/NOVA TV

"Klijente imamo i diljem Europe jer se čak i na svom tom području malo tko bavi ovim zanatom. Ja sam se izučio u Rusiji, kod Elene Dereventseve koja slovi za najboljeg frizerskog industrijalca na svijetu. Prilično sam se namučio da je uvjerim da me primi, jer nerado dijeli njezinu recepturu. Moja supruga se šali da nije sigurna je li Elena u meni prepoznala veliki talent ili sam bio prenaporan. Inače, do agresije na Ukrajinu, Rusija je bila glavna kolijevka donorske kose, a to je stoga što je u svijetu umetaka najcjenjenija kosa slavenskih žena zbog prirodno svijetlog pigmenta i svilene strukture”, tumači Roko Božiković, koji se ovim zanatom bavi četiri godine.

image

Izrada ekstenzija je složen posao

PRVATNI ALBUM

Čitajte i: Njezin osobni frizer otkriva ‘koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle‘

Prije toga je sa suprugom Anom u Kaštel Sućurcu otvorio njihov prvi salon AK Hair. U Kaštelima im je i pogon za proizvodnju umetaka, a njihov drugi salon u kojem su nas ugostili, nalazi se u mjestu Strožanac na ulazu u Split.

image

Da bi se postigla željena nijansa kosa se mora prati i bojiti pod kontroliranim uvjetima

PRVATNI ALBUM

"S vlastitom proizvodnjom ekstenzija sam krenuo zbog loše ponude na našem tržištu. S kosom je stvar vrlo jednostavna, odmah se vidi je li kvalitetna i njegovana. Moja supruga Ana ne sudjeluje u procesu proizvodnje, no zato je majstor za njihovu ugradnju. Ona je i najzaslužnija za ovaj moj profesionalni put, a danas mi je i najbolji kritičar, uz naš tim", ističe Roko, koji nam je i pojasnio postupak proizvodnje umetaka.

image

Donorska kosa se mora zašiti na poseban materijal za što se koristi šivaći stroj

PRVATNI ALBUM

Čitajte i: Ovi trikovi pomažu ako se borite s masnom kosom, a evo i kako izbjeći najveću zamku

"Riječ je o vrlo kompliciranom procesu na bazi vode, a traje od 10 do 15 dana, ovisno o ciljanoj nijansi, i uz konstantan nadzor temperature vode i PH vrijednosti dlake. Prije svega donorska kosa se mora zašiti na poseban materijal za što se koristi šivaći stroj. Potom slijedi postupak pranja, a nakon toga višednevno tretiranje dlake kako se ne bi oštetila u procesu posvjetljenja koje je i najzahtjevniji dio".

"Kvaliteta dlake je upravo ono po čemu su naše ekstenzije posebne u odnosu na druge" ističe splitski ekspert za ekstenzije.

image

Za ekstenzije se, objašnjava Božiković, najčešće koriste slavenske kose jer su najkvalitetnije

PRVATNI ALBUM

Čitajte i: Sjaj koji traje mjesecima: Sve što trebate znati prije nego što se odlučite za trajno ravnanje kose

"U našem pogonu svakom se snopu pristupa individualno te se svaki boja zasebno, u skladu sa željenom nijansom", ponosan je Roko, koji nam je otkrio i najnovije trendove kad su umetci u pitanju.

image

Roko sa suprugom Anom u njihovom salonu AK Hair u Strožancu

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

"Što se tiče duljine, najtraženije su ekstenzije od 50 te 55 centimetara, kakve sam napravio za Domenicu. A što se, pak, tiče boje, baby plava je vječni trend", tvrdi ovaj znalac za kosu.

Linker
13. travanj 2024 00:47