Tako lako

Njezin osobni frizer otkriva ‘koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle‘

Nakon što je srpska predstavnica na Eurosongu Konstrakta predstavila njezinu pjesmu ‘In corpore sano‘ u kojoj se pita što i mi u naslovu, isto su se zapitale i mnoge žene. Donosimo savjete Meghaninog osobnog frizera Georgea Northwooda koji je zaslužan i za atraktivne frizure mnogih svjetskih zvijezda.

Frizura Meghan Markle jedan je od najklikanijih pojmova na Google ovih dana, a sve zahvaljujući glazbenici iz Srbije Konstrakti koja se sjajno dosjetila kako na predstojećem Eurosongu skrenuti pozornost na svoju pjesmu i "zaraditi" što više bodova. No, koji god bio njezin motiv, činjenica je da je mnogim ženama Meghanina kosa "tiha patnja". Supruga vojvode od Harryja ima savršeno zdravu i njegovanu kosu kojoj se ne može naći nijedna mana, a za to je ponajviše zaslužan londonski frizer George Northwood.

U intervju za britanski Vogue osobni frizer mnogih zvijezda poput dizajnerice Alexe Chung, otkrio je čemu Meghan zahvaljuje sjajnu i zdravu kosu.

Prema Northwoodu riječ je o jednostavnih šest pravila, koje je on osobno savjetovao svojoj slavnoj klijentici kad su počeli surađivati prije nekoliko godina.

image

Kako bi joj kosa bila sjajna, kraljevna je od svog frizera dobila savjet da je šamponira dvaput

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Vrući trendovi u njezi kože: Tri nove moćne kiseline i mikrodoziranje sastojaka

Prva stvar koju je je preporučio Meghan jest da niti ne pokušava izravnati svoju prirodno kovrčavu kosu.

"Uvijena dlaka izgleda zdravije i sjajnije. Čak i ako ima nekih nedostataka, blagi valovi će to zamaskirati", tvrdi Georgee Northwood.

Drugo pravilo tiče se pranja kose. Naime, poznati frizer tvrdi da većina ljudi ne zna da se kosa mora šamponirati dva puta. Prvo pranje uklanja prljavštinu, a tek drugo je čisti i daje joj sjaj.

"Poanta je u dvostrukom ispiranju. Pri tom vodite računa da ne koristite previše šampona. Prije nanošenja regeneratora kosu treba dobro ocijediti", savjet je Meghaninog frizera.

image

Za stiliziranje frizure, George Northwood je Meghan preporučio da ne koristi peglu

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ljeto nam se bliži: Evo kako u 12 tjedana pripremiti lice i tijelo za razotkrivanje!

Da usvoji treće pravilo također se on pobrinuo. Naime, vojvotkinju je nagovorio na korištenje suhog šampona. Meghan mu se navodno pojadala da zbog brojnih službenih obaveza kosu mora prati svaki dan.

"Za zdravlje dlake nije dobro tako često prati kosu. Umjesto toga, preporučujem korištenje suhog šamponom koji je osobito dobar za tanku kosu jer joj daje na punoći. Kao članica britanske kraljevske obitelji Meghan je uglavnom na javnim događanjima nosila šešire, a kosa tretirana suhim šamponom čak dulje zadržava formu kad ju se pokrije", kazao je Meghanin frizer za Vogue.

Kao četvrto pravilo za sjajnu kosu poput Meghanine je istaknuo izbjegavanje pegle.

"Pegle mogu uzrokovati nakupljanje statičkog elektriciteta u kosi zbog čega će ona izgledati beživotno”, stručno je mišljenje londonskog frizera.

image

Njezina svadbena frizura, također je djelo ovog londonskog frizera

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Konačno, njegov se peti i šesti naputak odnosi na njegu.

"Redovito korištenje maski za kosu vratit će joj sjaj, uz to što će je nahraniti. Meghan maske koristi jednom tjedno, a njezinoj kosi najviše odgovaraju s arganovim uljem. Ispucale vrhove, s kojima problem ima i Meghan, najbolje je njegovati serumima, uljima i kremama”, zaključio je Northwood, koji je Meghanin osobni frizer bio nekoliko godina, sve dok se nije odselila u Ameriku. Za Meghan je i osmislio frizuru za njezin i Harryjev svadbeni party koju su modni znalci ocijenili najljepšom šik pundžom.

Linker
19. travanj 2024 21:40