Beauty tajne

Gloria Dubelj zna trik za spas problematične kože: Ovaj korak često preskačemo, a vrlo je bitan

U pauzi između proba za predstavu ‘Nepoznata iz Seine‘ u Teatru &TD, 26-godišnja glumica opušta se u sauni jer joj povoljno djeluje i na kožu i na psihu, a svaki dan joj je u mislima mama, koja ju je naučila da čišćenje lica završi masažom.

NAJVAŽNIJI KORAK U NJEZI

Kao tinejdžerica sam imala problematičan ten, ali srećom i mamu koja me vrlo rano naučila da je redovno čišćenje lica najvažniji korak u rješavanju problema. Savjetovala mi je i da lice svaki put nakon čišćenja dobro izmasiram. To posljednje dvije godine, otkako sam otkrila domaću kozmetiku Skintegra i njihov gel Amphibian, činim tako da ga nanesem na svoj Foreo Luna uređaj za dubinsko čišćenje. Nakon toga stavljam kremu, kap seruma i - spremna sam za šminkanje.

JARKO CRVENA ZA POSEBNE PRILIKE

Šminkam se gotovo svakodnevno, a to je sad već rutina - Bourjois Healthy Mix puder, Chanel Joues Contraste rumenilo, nezaobilazna linija tušem i maskara.

Ljeti puštam kožu da se odmara, a iznimka su samo premijere i izlasci, kad je obavezan moj najdraži crveni ruž - MAC Ruby Woo, koji od milja zovem eventuša.

ŠTO DULJE, TO BOLJE

Još žalim što sam se prije pet godina ošišala na bob i uz to napravila - undercut. Jedva sam čekala da mi kosa naraste i da mogu opet uživati u njenoj dužini i u boji koju postižem tehnikom balayage. Koristim hidratantni šampon, jednom tjedno napravim piling za čišćenje masnog vlasišta i redovito odlazim na podrezivanje vrhova.

SAUNIRANJE I PLIVANJE

Jednaku pažnju kao licu posvećujem i njezi tijela. Kad sam upisala studij glume i preselila se iz Dubrovnika u Zagreb, zbog stresa mi je buknuo dermatitis. Tražeći nešto što će me opustiti i smiriti ga, otkrila sam saunu, koja mi je mnogo pomogla. Otad se redovito "sauniram", što me opušta nakon proba i snimanja, a u kombinaciji s plivanjem najbolji je recept za ugađanje samoj sebi.

ONO SI ŠTO JEDEŠ

Od dvanaeste godine ne jedem meso, volim kuhati i uvijek se kvalitetno hranim. Moji su specijaliteti povrtne lazanje i tortilje s tofuom, ali najveća slabost mi je vege burger iz Submarinea kojem ne mogu odoljeti. Srećom, treniram u 4sobe kod kolegice Darije Lorenci Flatz gdje imamo svoju glumačku grupu, a nakon vježbanja redovno se počastimo kavom i "ćakulom".

Linker
18. travanj 2024 12:33