Top vodič

Skidanje maskare nekada je prava gnjavaža: Pronašli smo one koje se mogu skinuti samo vodom, a jednu obožava i Emma Watson

Ako vam skidanje maskare samo produljuje agoniju skidanja šminke na vrućinama, olakšajte si život i nabavite neku koju možete skinuti pod tušem!

Nošenje šminke na +30 u većini slučajeva nije dobra ideja jer ona u kombinaciji sa znojem i zaštitnim kremama može izazvati kaos na licu. Njezino skidanje na kraju dana često je iritantno i pitamo se zašto ne postoji magični prekidač kojim bismo nanijele šminku i skinule je u jednoj sekundi.

Posebno nas iritira kada s trepavica trebamo skinuti slojeve maskare koja htjeli-ne htjeli redovito završi na našim kapcima, ispod očiju, a redovito nas bombardiraju upozorenjima da sa kožom treba nježno i da je ni pod koju cijenu ne bismo smjeli trljati ako želimo da nam još dugo vremena bude napeta i jedra.

I što onda?

Dok čekamo na gore spomenuti izum, moramo se tješiti činjenicom da na tržištu u modernom svijetu možemo pronaći hrpu proizvoda koji nam olakšavaju naše beauty zahtjeve. Ako vam nošenje šminke tijekom ljeta predstavlja gnjavažu, a ne želite se odreći, primjerice, maskare koja vašim trepavicama daje zanosnu duljinu i volumen, opskrbite se onima koje se skidaju, pazite sad - samo toplom vodom!

Čitajte i: Mandelična kiselina novi je ‘it‘ sastojak u njezi kože: Može se koristiti i ljeti, a posebno će je obožavati osjetljivi tipovi

Da, takve maskare postoje i možete ih skinuti pod tušem. Dakle, tijekom skidanja šminke s lica, skinite samo puder, rumenilo i sjenilo te uskočite pod tuš i maskaru 'odlijepite' s trepavica prstima.

image
DHC Perfect Pro Double Protection Mascara, Look Fantastic, 139,20 kuna.
DHC

DHC Perfect Pro Double Protection maskara

Ovu maskaru obožava glumica Emma Watson i to upravo zato što se skida toplom vodom. I sama sam ju isprobala i definitivno mi je jedna od najdražih maskara, posebice tijekom ljeta kada želim što prije skinuti šminku s lica. Jedna od prednosti ove maskare jest što je pogodna za one s osjetljivim očima. Ne mrlja se i skida se u komadićima!

image
Estee Lauder, Double Wear Zero-Smudge Lengthening Mascara, Douglas, 289 kuna.
ESTEE LAUDER

Estée Lauder Double Wear Zero-Smudge Lengthening maskara

Poznati brend kod ove maskare obećava 15-satno trajanje, lijepu duljinu i uvijanje te trepavice ostaju uvinute cijeli dan. No, najbolje kod nje je što se ispire s par mlazova tople vode pa nakon cijelog dana, ali ni tijekom kupanja u moru ili bazenu nećete izgledati kao panda.

Čitajte i: Osvježeni u novi radni tjedan: Pomoću ovih gel maski izbrišite umor ispod očiju

image
Elizabeth Arden Ceramide Lash Extending Treatment Mascara, Notino, 135 kuna.
ELIZABETH ARDEN

Elizabeth Arden Ceramide Lash Extending Treatment maskara

Brend poznat po fantastičnoj kremi za tijelo sa zelenim čajem ima i divnu maskaru, barem tako kažu zaljubljenice u make-up. Tvrde da daje nevjerojatan volumen, uvijenost i duljinu i vrlo se lako skida vodom.

image
blinc Amplified Mascara, Feel Unique, 189,90 kuna.
BLINC

Blinc Amplified maskara

Ova maskara oko trepavica formira sloj, umjesto da ih 'boja' pa stoga pod toplom vodom prstima možete skinuti taj sloj. Ne nadražuje oči, vodootporna je te daje glamurozan volumen bez razmazivanja, ljuštenja ili grudanja.

Linker
15. travanj 2024 20:03