BRZA I JEDNOSTAVNA RUTINA

Ususret toplinskom valu donosimo nekoliko trikova kako ‘očuvati‘ šminku na licu unatoč znojenju

Ljeto je već stiglo, a naše lice zbog toga nikako ne bi smjelo patiti. Donosimo nekoliko jednostavnih trikova kako si olakšati make up rutinu, a pritom izgledati svježe bez dodatnog "popravljanja".

Meteorolozi najavljuju toplinski val, ljeto se skroz zahuktalo, a naše lice, pogotovo ako imamo naviku šminkanja i ljeti, patit će možda i više nego u ostalim godišnjim dobima. Kako lice održati donekle svježim i matiranim i tijekom ovog godišnjeg doba unatoč visokim temperaturama? Izdvojili smo nekoliko jednostavnih trikova.

Prilagodite šminku

Koža u stresnim situacijama kakvo je vrućina svakako mora disati stoga teška šminka nikako nije preporučljiva. Umjesto pudera, na dijelove lica koje koje želite prekriti radije stavljajte korektor, koji mora biti lagane kremaste strukture. Prije nanošenja svakako stavite toniranu hidratantnu kremu. Ako već ne možete bez pudera, najbolje rješenje su prirodne teksture mineralnih pudera. Njih nemojte nanositi kružno već od čela prema bradi, dakle okomito. Na usne, umjesto matiranog ruža, stavite balzam za usnice.

Primer - Nakon hidratantne kreme i prije pudera

Postoje primeri koji će vaše lice držati matiranim, a postoje oni koji će mu dati svjetlucavi sjaj. Postoje i oni koji u svojoj formuli njeguju kožu, imaju zaštitni faktor i zaglađuju nepravilnosti.

image
Puder u prahu
PEXELS

Čitajte i: Žene obožavaju ovaj sjajan trik za brz i jednostavan ljetni look, a sve što vam treba jest uvijač za trepavice!

Izbjegavajte puder u prahu

Ljeti izbjegavajte pudere koji su na uljnoj bazi kako se ne bi stvarala dodatna masnoću na licu. Puderi u prahu, u trenutku kad se počnete znojiti, mogli bi se pretvoriti u vidljive male nakupine na licu. To nikako nije primamljivo. U slučaju da je T-zona kritična, sa spužvicom blago utapkajte puder u prahu.

Fiksatori za lice

Kao završni korak u vašoj make up rutini ljeti nanesite fiksator. Pripazite s koje ga udaljenosti nanosite jer bi se moglo dogoditi da, u slučaju da nanesete preveliku količinu ili iz premale udaljenosti, također napravite kontraefekt. Neka to bude najmanje 30 centimetara od lica.

image
Njega koža bitna je i u ovo godišnje doba - koristine hidratantne kreme, zaštitni faktor, a nakon toga nanesite primer te mineralni puder.
PEXELS

Vodootporna šminka

Većina brendova u ponudi ima vodootpornu šminku - ruževi, puderi, tuševi za oči, maskare. Za kapke birajte sjenila za koja već provjereno znate da se neće skupljati na pregibima.

Linker
14. travanj 2024 14:51