Unsplash
Top savjeti

Zbog ovih pet razloga make-up vam stalno 'bježi' s lica, evo kako se to više neće događati

Koliko god se trudili da nam make-up bude postojan, nekada on jednostavno ne želi ostati na licu. Koristite najbolji puder na tržištu popraćen najrazvikanijim puderom u prahu, ali na kraju dana izgledate kao da se niste ni našminkali? Možda problem leži u nekim od ovih razloga kojih niste ni svjesni.

Koliko god se trudili da nam make-up bude postojan, nekada on jednostavno ne želi ostati na licu. Koristite najbolji puder na tržištu popraćen najrazvikanijim puderom u prahu, ali na kraju dana izgledate kao da se niste ni našminkali? Možda problem leži u nekim od ovih razloga kojih niste ni svjesni.

Sve nas je barem jednom u životu iživcirala činjenica da nam se make-up, oko kojeg smo se dobrano potrudili, jednostavno otopio u kratkom roku. Ako vam se ovo konstantno događa, problem može biti u pet razloga koji bi vas mogli iznenaditi. Srećom, za svaki problem postoji i vrlo jednostavno rješenje pa krenimo.

1. Ne vodite računa o njezi lica

Neadekvatna njega lica uvelike utječe na postojanost make-upa. Prije bilo kakvog pudera ili korektora, lice bi trebalo biti čisto i hidratizirano kako bi se make-up bolje stopio s kožom i ostao dulje od pola sata na licu. Rutina lica uključuje neagresivnu čistilicu, tonik kojim ćete vratiti vlažnost i izbalansirati pH kože, hidratantni serum koji će dubljim slojevima kože dati potrebnu vlagu te neka nemasna hidratantna krema koja će je "zaključati" i djelovati kao barijera između make-upa i kože. Guste, bogate kreme ostavite za noćnu njegu.

2. Piling vam nije na listi prioriteta

Uklanjanje mrtvih stanica kože također je važan korak prije nanošenja make-upa jer puderi i korektori mogu naglasiti suhe dijelove koji će djelovati perutavo i nimalo privlačno. Dovoljan je piling dva puta tjedno kako biste održali blistavost i dobili "dobru bazu" za make-up.

3. Imate masnu kožu

Pretjerana proizvodnja sebuma može biti prilično frustrirajuća jer make-up brže "bježi" s masne kože i na kraju dana možete izgledati kao da ga niste niti nanijeli. Da biste riješili taj problem, uložite u proizvode za njegu masne kože, a pomoći vam može i dobar primer koji će matirati masne dijelove te, naravno, puder u prahu kojim tijekom dana možete fiksirati puder na kritičnim mjestima.

4. Razmazujete, umjesto da tapkate

Unsplash

Kada smo kod pudera u prahu, mnoge žene često griješe kada ga nanose. Umjesto da ga kistom utapkavaju u kožu, one ga pokretima gore-dolje, lijevo-desno razmazuju po njoj i tako povlače tekući puder i korektor s mjesta te na kraju dobiju jednu veliku katastrofu. Kako vam se to ne bi više događalo, velikim kistom "utisnite" u kožu puder u prahu, ali vodite računa da ga niste nanijeli previše jer ćete dobiti brašnasti efekt.

5. Ne koristite fiksator

Fiksatori make-upa izmišljeni su s razlogom i mogu vam uvelike olakšati život. Obično su na bazi glicerina koji djeluje kao ljepilo koje fiksira šminku, a možete ih nabaviti u svim drogerijama. Nakon zadnjeg koraka u šminkanju, pošpricajte lice fiksatorom na 20-ak cm udaljenosti i pričekajte da se osuši.

Linker
26. travanj 2024 05:36