iziritirana koža

Znate li što je sugaring? Prirodan i učinkovit put do mekane kože krije se u šećernoj pasti

Koža vam je od britvice iziritirana? Rješenje za vaše probleme možda se krije u šećernoj pasti!

Najbrže, najbezbolnije i najpopularnije je uklanjanje dlačica britvicom. Ipak, zbog iritacija, jačanja dlaka i brzine rasta, često razmišljamo o drugim metodama. Među najstarije, ali i najučinkovitije metode uklanjanja dlačica spada depilacija šećernom pastom. Riječ je o prirodnoj, antibakterijskoj pasti čiji su glavni sastojci šećer i med. Šećernom pastom depilirati možemo sve dijelove tijela i tipove kože.

image
Šećernom pastom depilirati možemo sve dijelove tijela.
PEXELS

Sugaring je metoda depilacije kojom se dugoročno sprječavaju iritacije, urastanje dlaka i upale folikula. Pastu uvlačimo u poru odižući dlaku od kože i nanoseći pastu u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a na taj način sprječavamo lomljenje dlaka prilikom depilacije, kao i urastanje dlaka i začepljivanje pora.

Čitajte i: Raj za nestrpljive: U ovim walk-in salonima u Zagrebu odmah ćete dobiti željenu uslugu!

Korijen dlake slabi redovnom depilacijom šećernom pastom, a dlačice se postepeno prorjeđuju. S obzirom na to da šećerna pasta ne sadrži vosak ili smolu, ne lijepi se za kožu već isključivo za dlačice pa je na taj način tretman manje bolan, dok istovremeno uklanja suhe i odumrle stanice kože.

image
Par dana prije tretmana, dobro je napraviti piling.
PEXELS

Prije prvog tretmana, preporučuje se pustiti dlačice da narastu oko 5 milimetara, a ako su preduge, trebalo bi ih skratiti na tu duljinu, kako bi izbjegli nepotrebno čupanje prilikom nanošenja paste.

image
Riječ je o prirodnoj, antibakterijskoj pasti čiji su glavni sastojci šećer i med.
PIXABAY

Čitajte i: Veliki pothvat popularnog frizera: Jelena Rozga i Franka Batelić u kampanji prvog hrvatskog brenda ekstenzija

Dva do tri dana prije tretmana idealno bi bilo napraviti piling, posebno ako imate problema s uraslim dlakama. Osim toga, vrlo je važno hidratizirati kožu, ali ne netom prije tretmana. Hidratizacijom se pore čiste, a pasta bolje prodire u kožu pa se dlačice lakše i bezbolnije uklanjaju.

image
Sugaring je metoda depilacije kojom se dugoročno sprječavaju iritacije.
PEXELS

Šećernu pastu možete napraviti i kod kuće ili kupiti u drogeriji pa samostalno obaviti depilaciju.

Linker
19. travanj 2024 00:40