Getty Images
ZVIJEZDE

Djeca slavnih osvajaju svijet mode

Modni agenti navalili su na ljepotane s pedigreom: sinovi glumaca, glazbenika i top modela, svi rođeni na prijelazu tisućljeća, najpoželjnija su lica u reklamnim kampanjama i na pistama.

Presley Gerber (17)

Getty Images/Profimedia

Sin američkog top modela Cindy Crawford i biznismena Randea Gerbera, također bivšeg modela, o manekenstvu nije razmišljao - do proljetos. U svibnju je debitirao na Moschinovoj reviji u Los Angelesu, a nakon toga je snimio kampanje za Dolce&Gabbanu i Calvina Kleina. Njegova tri godine mlađa sestra Kaia još je zanimljivija modnim kućama, a osim nekoliko “jakih” kampanja snimila je i jednu naslovnicu Voguea. Brat i sestra snimili su i nekoliko zajedničkih editorijala, a Presley, kaže, ipak više uživa u fotografiranju koje mu je strast, nego u poziranju pred kamerom. - Iskreno, još se nisam na to naviknuo. No posao modela ima i svojih prednosti: upoznajete zanimljive ljude, putujete po cijelom svijetu, a odjeću koja vam se svidi obično smijete zadržati - kaže Presley Gerber.

Brandon Thomas Lee (20)

Getty Images/Profimedia

Sin Playboyeve zečice Pamele Anderson i bubnjara Tommyja Leeja naslijedio je najbolje od oba roditelja - lijep je na mamu, a muževan na tatu. Zahvaljujući tim osobinama otvorila su mu se vrata modnog biznisa pa je tako ove godine s dvije godine mlađim bratom Dylanom Jaggerom Leejem za Dolce&Gabbanu snimio reklamnu kampanju Milenijalci. Kako su im se roditelji vjenčali nakon četiri dana strastvene veze, a razveli kad su Brandonu bile dvije godine, a Dylan je bio beba, dečki su većinu vremena provodili s mamom, a tata bi ih ponekad sa sobom poveo na turneju. Brandon je strastveni windsurfer i skateboarder koji sanja o glumačkoj karijeri, dok njegov mlađi brat želi postati glazbenik. - Želim snimati umjetničke filmove, koji će gledatelje tjerati da promisle o sebi i svijetu, a najveća mi je želja raditi s Quentinom Tarantinom, svojim omiljenim redateljem - kaže Brandon Thomas Lee.

Gabriel Kane Day Lewis (21)

Getty Images/Splash

Premda je donedavno pričao samo o tome kako želi postati glazbenik, čini se da je sinu dvostrukog oskarovca, irskog glumca Daniela Daya Lewisa, i francuske glumice Isabel Adjani prije toga suđena karijera modela. Otkako je lani debitirao na modnoj pisti na couture showu za jesen/zimu modne kuće Chanel, popularni Gabe neprestano je na radaru modnih agenata i kreatora pa je tako ove godine snimio kampanje za Dolce&Gabbanu te Burberry. Iako živi u New Yorku, često putuje u Europu jer u Dublinu i Parizu - gradovima u kojima je odrastao - ima obitelj i prijatelje. Glazbom se bavi od devete godine, kad je upisao muzičku školu, a danas podjednako dobro pjeva te svira klavir i gitaru. Uz to i komponira: skladao je originalnu glazbu za francuski film "Respire" koji je preklani prikazan na festivalu u Cannesu.

Lucas Jagger (17)

Getty Images/Profimedia

Lucas je sedmo dijete Micka Jaggera, rođen nakon njegove kratke veze s brazilskom manekenkom Lucianom Gimenez: odrastao je u brazilskom Sao Paolu pa se rijetko viđao s ocem, no u posljednje vrijeme postali su bliski pa su ovog ljeta zajedno bili na Europskom prvenstvu u nogometu u Francuskoj. Lucasova sličnost s frontmenom Rolling Stonesa fascinira i modne agente pa je ovog ljeta na milanskom Tjednu mode nosio nekoliko respektabilnih revija. - S ocem se gotovo svakodnevno čuje telefonom ili Skypeom - kaže njegova majka Luciana Gimenez, čija je afera s Jaggerom bila kap koja je prelila čašu njegovoj partnerici Jerry Hall. Kad je iz novina saznala da je dobio sina s drugom, ostavila ga je nakon 22 godine veze. Da svi skupa budu velika obitelj, pobrinuo se Lucasov poočim, brazilski poduzetnik Marcelo de Carvalho, koji je preklani pozvao Micka Jaggera u goste za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu.

Brooklyn Beckham (17)

Getty Images/Profimedia

Bez obzira na slavu i bogatstvo, legendarni nogometaš David Beckham i modna dizajnerica Victoria Beckham žele da im djeca nauče cijeniti novac pa dio svog džeparca moraju sami zaraditi. Prvi posao njihova najstarijeg sina Brooklyna bio je u jednom londonskom pubu, u kojem je radio za tri funte na sat. A prvu veću zaradu donijela mu je reklamna kampanja za poljski brend Reserved, nakon čega su uslijedila snimanja za Pull&Bear, Burberry i mnoge druge. No zapravo ga najviše zanima modna fotografija pa ga je Burberry nedavno angažirao kao snimatelja za svoju novu liniju mirisa. - Odradio je odličan posao, ima fantastičan osjećaj za detalje i savršeno oko za kadriranje. Nadam se da ćemo ponovno surađivati - rekao je Christopher Bailey, kreativni direktor Burberryja.

Rafferty Law (20)

Getty Images/Profimedia

Snimio je kampanje za Adidas, švedski brend Tiger, editorijal za Vogue, najbolja prijateljica mu je Cora Corre, unuka Vivienne Westwood, nosi revije brenda DKNY... No sin britanskih glumaca Judea Lawa i Sadie Frost, kojeg prijatelji zovu Raffi, modu prije svega smatra hobijem i izvorom džeparca, a sanja o karijeri glazbenika. U slobodno vrijeme radi kao DJ u londonskim klubovima, a još mu je draže kad se na pozornici pojavi s bendom. Svira gitaru, klavir, bas i klavijature, a majku je mjesecima izluđivao kad ju je uspio nagovoriti da mu kupi i bubnjeve, koje je sam učio svirati kod kuće. - Najveća mi je želja da kad završim školovanje, okupim vlastiti bend i s njim se zatvorim u dvoranu za vježbanje dok ne snimimo materijal za album - kaže Rafferty Law.

Linker
19. travanj 2024 08:50