VEDRAN PETEH/TOMISLAV KRIŠTO/MATEJ DOKIĆ/CROPIX
Cjepivo koje nas je podijelilo

Domaći estradnjaci i znanstvenici ujedinjeni protiv privilegiranih: ‘Nikada se ne bih gurala preko reda‘

Kako bi postupili da su na mjestu šefice Zarazne bolnice Alemke Markotić čija se mama cijepila protiv korone - iako nije bila na redu - za Gloriju govore poznati pjevači, glumci, TV voditelji, znanstvenici.

Kako bi postupili da su na mjestu šefice Zarazne bolnice Alemke Markotić čija se mama cijepila protiv korone - iako nije bila na redu - za Gloriju govore poznati pjevači, glumci, TV voditelji, znanstvenici.

"Već danima ne prestaju rasprave o privilegiranoj grupi za koju se ovih dana doznalo da se protiv korone - cijepila preko reda. I u našoj je redakciji to bila tema tjedna, tako da smo se prilično jednoglasno usuglasili o čemu ćemo ovog tjedna pisati. Manje ujedinjeni bili smo oko poteza šefice Zarazne bolnice Alemke Markotić koja je za svoju majku isposlovala cjepivo iako još nije bila na redu za cijepljenje kod svog liječnika obiteljske medicine.

Iskreno, ne znam što bih učinila na njezinom mjestu, bih li i ja pokleknula i zaštitila svoju majku. Bih li se između etike i ljubavi prema majci odlučila za ovo drugo. I dok većina naših sugovornika kaže kako može razumjeti zašto je kod gospođe Markotić prevladalo ovo drugo - iako taj njezin čin ne odobravaju - gotovo svi su za poštivanje reda. Jer kada nema reda, vlada kaos. A to nam u ovoj situaciji kada smo svi napeti i izluđeni raznim zabranama i mjerama - najmanje treba", poručila je glavna urednica Alenka Ostrihon.

A što misle o potezu koji je podijelio zemlju, otkrila su nam i poznata domaća lica među kojima su voditeljica Barbara Kolar, znanstvenik Ivan Đikić, glazbenik Tonči Huljić, europarlamentarka Biljana Borzan i drugi.

U novom broju Glorije donosimo vam još zanimljivih priča naših urednika i novinara:

image
Albina Grčić i Karmen Miletić.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Karmen Miletić razgovarala je s pobjednicom Dore, Albinom Grčić

Na pozornici odvažna i samouvjerena Splićanka Albina Grčić, pobjednica ovogodišnje Dore, izvan pozornice je slatka i nenametljiva djevojka koja dobar odgoj duguje majci Rini i ocu Kići. Upravo je to jedna od prvih stvari koje mi je rekla. Unatoč tome što je trenutno u žrvnju medijske javnosti, Albina ne skida osmijeh s lica. Dolazi joj to prirodno. Dokaz njene jednostavnosti i prizemljenosti je i to što je na nastup u Opatiju stigla redovnom autobusnom linijom iz Splita. U razgovoru mi je otkrila kako se razvijao njen glazbeni put, zašto se danas osjeća poput pjevačice Miley Cyrus i zašto obožava ići na nogometne utakmice.

image
Kristinka Šćavina.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Kristinka Šćavina donosi intervju sa svestranom Monikom Mikac

Opće je mišljenje da je teško biti žena u ‘muškom’ poslu, no Zagrepčanka Monika Mikac u svijetu električnih automobila pliva kao riba u vodi. Toliko je dobra da je nedavno dobila posao savjetnice za međunarodno tržište kineske tvrtke China Dynamics, jednog od većih proizvođača električnih autobusa u Aziji, i to u trenutku kad je njezina kći Ria imala samo 10 mjeseci. Ako sada zamišljate neku opaku top-menadžericu koja je sve podredila karijeri, moram vas razuvjeriti: Monika Mikac je draga, pametna i zanimljiva žena s kojom se može pričati o svemu, od luksuznih automobila do dječjih zanimacija i štikli. A upravo ta neusiljena lakoća razgovora i širina interesa čine je posebnom.

image
Josip Jurčić.
JOSIP JURČIĆ

Autorica 'Brigertona' Julia Quinn otkrila je našem Josipu Jurčiću sve o svojim 'ljubićima'

Više od tri godine pažljivo sam pratio dolazak serijala ‘Bridgerton’ na male ekrane. Od povijesnog dogovora Netflixa s producenticom Shondom Rhimes, koja je 2017. za ugovor izdašniji od sto milijuna dolara pristala za njih producirati nove hitove, preko najave da će prvo realizirano djelo biti ekranizacija popularnih romantičnih romana američke spisateljice Julije Quinn, pa sve do božićne premijere na Netflixu, koju sam odgledao u ženskom društvu svoje obitelji. ‘Bridgerton’ je postao jedan od najgledanijih TV serijala, a ja sam uz pomoć nakladničke kuće Mozaik knjiga, izdavača njezinih romana na hrvatskom, krenuo u lov na intervju s autoricom čija je mašta zavela prvo čitatelje, a zatim i gledatelje diljem svijeta. Nakon višetjednih pregovora i dogovora s njezinom agenticom, na moju veliku sreću dogovoren je razgovor, njezin prvi za neki hrvatski medij.

Novi broj magazina Gloria u prodaji je od četvrtka 18.2. i online. Osim inspirativnih intervjua i priča darujemo vas kuponima s popustima do 80 posto u trgovinama King Cross!

image
Nova Gloria!
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

JOSS WHEDON Pad holivudskog moćnika

MARIJETA ĆELIĆ Nježna strana crnog pojasa

OBITELJ GAVRILOVIĆ Armiranobetonski dar od srca

KUHINJA: TATJANA JURIĆ Može i bez čokolade

PUTOVANJE: DUŠKO ŠIBL London u doba korone

FELJTON: BRITNEY SPEARS Pop princeza u kavezu skrbništva

Linker
26. travanj 2024 02:15