Getty Images
S ČIJOM PUTOVNICOM PREKO GRANICE

Dosta je skrivanja: Ove omiljene holivudske zvijezde sasvim pogrešno smatramo Amerikancima

Koliko vam se puta dogodilo da ste se šokirali kad ste pogledali intervju s nekom američkom zvijezdom, a onda shvatili da uopće ne zvuči američki, već britanski, irski ili možda australski?

Među najvećim je pop zvijezdama današnjice pjevač koji se proslavio kao dječak zahvaljujući snimkama svojih prepjeva na Youtubeu. Youtube je tad tek postajao relevantna platforma, ali Justina je uspješno vinula u zvijezde. Posebno je to bila velika sreća za Justina, koji bi bez tog popularnog video servisa vjerojatno postao, recimo, računovođa u rodnoj Kanadi.

Zahvaljujući svom talentu i internetu, Justin danas zarađuje desetke milijuna dolara (američkih, a ne kanadskih) godišnje i svakodnevno šeće ulicama suncem okupanog Los Angelesa. I jedan je od stotina, ako ne i tisuća "došljaka" u Kaliforniju.

Od glazbenika kanadsko porijeklo imaju i legendarni Leonard Cohen, Neil Young, diva Celine Dion, ali i popularni reper Drake, kao i pjevačice Alanis Morissette, Avril Lavigne te uspješni The Weeknd.

Nama se običnim ljudima Hollywood čini tako dalek i teško dostupan, no brojim se danas superuspješnim televizijskim i filmskim licima ostvario san da u njega dođu. I ne, ne govorimo samo o susjedima iz Kanade ili Britancima. Hollywood je postao dom i Francuzima i Rusima, Argentincima, Meksikancima, Japancima i Tajlađanima.

Na jednom filmskom setu vjerojatno ćete pronaći skladatelja iz Finske, redatelja iz Čilea, kostimografkinju iz Španjolske. Iako ga često krive za slabu reprezentaciju različitih rasa i nacionalnosti, barem ovo potonje doima se ravnopravnim. Barem ako je suditi po velikim facama koje su vladari platna, a porijeklom su iz udaljenih dijelova svijeta.

RIJEŠITE I OVE KVIZOVE:

Koji su sve celebrity parovi u 'otpisanoj' godini postali roditelji ili dobili pojačanje u obitelji?
Svi skandali obitelji Kardashian-Jenner! Provjerite jeste li ih baš sve pozorno popratili?
Možete li pogoditi o kojem se poznatom filmu radi na temelju samo jedne fotografije?

Znate li tko su najpoznatiji "došljaci" u Zlatnu saveznu državu Kaliforniju? Riješite kviz i testirajte svoje znanje:

Linker
17. travanj 2024 01:48