'it' djevojka

Edie Campbell: Rođena sa stilom

Ona je najpoželjnije lice na reklamama najvažnijih modnih kuća jer osim profinjenog izgleda ima dobar pedigre - Edie je treća generacija u svijetu mode, nakon bake koja je 50-ih bila manekenka i mame koja projektira Chloé butike.

Ona je najpoželjnije lice na reklamama najvažnijih modnih kuća jer osim profinjenog izgleda ima dobar pedigre - Edie je treća generacija u svijetu mode, nakon bake koja je 50-ih bila manekenka i mame koja projektira Chloé butike.

Svjetskim modnim pistama trenutačno hoda desetak tisuća manekenki, još je više onih koje poziraju na snimanjima raznoraznih kampanja, ali uistinu je malo djevojaka (i žena) koje zasluže titulu "lica" nekog uglednog modnog ili kozmetičog brenda. Za to je potrebno imati karizmu (ne samo ljepotu, koja je relativan pojam), neku magnetsku privlačnost kojom ta posebna stvorenja djeluju na sve oko sebe. Iako nije među deset najbolje plaćenih modela na svijetu, Britanka Edie Campbell (26) je u ovoj malobrojnoj kategoriji karizmatičnih cura koje dobivaju takozvane ugledne poslove za kuće kao što su Chanel, Cacharel, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Lanvin, Louis Vuitton... Osim kampanje za svoj nacionalni ponos, britanski Burberry, Edie ove sezone utjelovljuje stil Isabel Marant i predstavlja novu verziju kultnog YSL mirisa - pomalo subverzivan Black Opium.

Edie Campbell zaštitno je lice legendarnog YSL parfema Black Opium

Što to, osim jedinstvenog osobnog stila - kojim ne podilazi ukusu masa - posjeduje Edie Campbell da bez imalo muke dobiva poslove o kojima sanjaju svi modeli? Ponajprije, to je njen pedigre. Plavooka cura obraza rumenih poput engleske ruže treća je generacija u obitelji koja je ostavila trag u modnoj industriji.

Na reklami za Lanvin sa sestrom Olympijom, bakom Joan Hicks (koja je 50-ih bila model) i mamom, arhitekticom Sophie Hicks

Njena mama Sophie Hicks ugledna je londonska arhitektica koja je dizajnirala stotinjak Chloé butika diljem svijeta, dućane Paula Smitha i Yohjija Yamamota, a prije toga je bila modna urednica u Tatleru i Harper's Bazaaru te omiljena stilistica modnog dizajnera Azzedinea Alaije.

_Getty Images

No, glavna faca u toj obitelji je baka Joan Hicks, koja je 50-ih bila jedna od najpoznatijih britanskih manekenki - a danas unukama prica o šik hotelima u kojima je odsjedala, o Marakešu gdje je snimala reklame za Hermès, o privatnim revijama koje je nosila pred najbogatijim ženama tog doba... Tata Roddy Campbell nema veze s modom, ali je uspješan biznismen u Londonskom Cityju.

U takvom okruženju bilo bi čudno da Edien nije prihvatila priliku koja joj se pružila kad ju je kao 15-godišnju klinku ugledao slavni fotograf Mario Testino, napravio probne snimke i predložio je kao novo lice za Burberry i Marc Jacobs. Potom je stala i pred objektiv Brucea Webera, zapela je za oko Karlu Lagerfeldu koji ju je odmah stavio u prvu postavu manekenki na reviji modne kuće Chanel...

Getty Images

- Mnoge cure umiru od straha prije izlaska na pistu, no - što je najgore što vam se može dogoditi? Da se popiknete i padnete. Pa nije to kraj svijeta - kaže Edie, koju upravo takva ležernost čini posebnom i privlačnom. Biti opuštena u svemu njen je životni moto, a stekla ga je - u sedlu.

Getty Images
Na leđima svoje kobile Dolly osvaja pehare i kaže da joj je omiljeni miris - konja i pokošene trave

Od djetinjstva se, naime, bavi jahanjem, i to ne samo rekreativno. Iako je visoka 178 centimetara, što je za džokeja poprilična visina, ona je veoma uspješna u tom sportu te je na leđima svoje kobile Dolly osvojla mnoge pehare na konjičkim natjecanjima - ali i odjahala u najpoželjnije londonsko društvo. Za taj svoj opušteni životni stil pronašla je, naime, idealnog partnera - vec tri godine je u vezi s aktivistom Otisom Ferryjem, sinom britanske rock-legende Bryana Ferryja.

Getty Images
Edie se kreće u najpoželjnijem londonskom društvu: s dečkom Otisom Ferryjem i princom Harryjem

Linker
26. travanj 2024 20:09