Profimedia
holivudska zvijezda u rovinju

Eva LaRue: Put oko svijeta raskoši

Zvijezda američke TV serije 'CSI: Miami' i strastvena globtroterica, stigla je u Rovinj na konferenciju o zdravstvenom i luksuznom turizmu, a prije dolaska je za magazin Gloria otkrila je što očekuje od svog prvog boravka u Hrvatskoj.

Rovinju će od 28. veljače do 2. ožujka konferirati vodeći svjetski stručnjaci za zdravstveni i luksuzni turizam, a među njima će biti i američka glumica Eva LaRue (50), domaćem TV gledateljstvu poznata kao detektivka Natalia Boa Vista iz kriminalističke serije "CSI: Miami". U svijetu visokog turizma poznata je kao promotorica američke internetske platforme Dot Luxury čije usluge koriste luksuzni modni brendovi kao što su Prada, Chanel i Louis Vuitton i ekskluzivni hoteli u elitnim turističkim odredištima. Kroz suradnju s portalom Dot Luxury, gdje vodi svoj putopisni blog, glumica je obišla najčarobnije svjetske destinacije, odsjedala u najboljim hotelima i postala ekspert za luksuzni turizam, o čemu će govoriti i na konferenciji u Rovinju.

Što će biti tema vašeg izlaganja?

- Sudjelovat ću u panel-diskusiji o tome što luksuzni hoteli mogu učiniti da ih gosti dožive kao mjesto gdje je ugodno boraviti i izvan hotelske sobe, kamo na kraju dana svi žele doći kako bi nešto popili, prezalogajili, družili se i zabavili. Pada mi na pamet Dude Ranch u Montani, tamo preko dana možete jahati, pucati iz revolvera ili pecati, ali duša tog ranča je njihov salun s kuglanom, salom za bilijar i kinodvoranom, gdje je navečer odjednako ugodno i zabavno i roditeljima i njihovoj djeci.

U Rovinju će se diskutirati i o zdravstvenom turizmu: što vi činite za svoje zdravlje?

- Nastojim ne jesti previše žitarica, koje u kod nas u Americi prilično zatrovane i genetski modificirane. Također kupujem samo prirodno uzgojeno povrće i meso.

Vježbate li?

- Idem na pilates, a ples je još od djetinjstva sastavni dio mojih tjednih fizičkih aktivnosti.

Jeste li bili u Hrvatskoj?

- Nikad, i jako sam uzbuđena što dolazim. Već dugo želim ljetovati u Hrvatskoj jer me prijateljica, koja je bila kod vas na moru, uvjerila da moram brodom krstariti uz vašu zadivljujuću obalu. Sigurna sam da ću nakon Rovinja ponovno doći u Hrvatsku.

Ovdje će vas mnogi prepoznati po ulozi u seriji "CSI: Miami". Postoji li kakva sličnost između vas i detektivke Natalije?

- Natalia i ja imamo isti osmijeh i obje smo jako emotivne i pikantne osobe.

Mama i kći LaRue u Kapadokiji

Glumite li u nekoj novoj seriji ili filmu?

- Trenutačno pišem scenarij za pilot epizode jedne nove serije, nadam se da će biti emitirana za nekoliko mjeseci. Glavni je lik nadahnut mojom prabakom s očeve strane, Portorikankom koja je bila vrlo poznat medij. Ljudi s cijelog otoka dolazili su k njoj kako bi komunicirali sa svojim mrtvima. Njezin muž nije ništa radio, imali su 11 djece, ali bili su jako bogati jer bi se mojoj prabaki u snu ukazali brojevi na koje bi se onda kladila na konjskim utrkama i uvijek je dobivala. Serija koju pišem vrtjet će se oko te istinite priče.

Uspomena iz antičkog grada Efeza u Turskoj

Jeste li i vi naslijedili neke okultne sposobnosti?

- Ja ne, ali moja kći je.

S kim najčešće putujete?

- Sa svojom kćeri Kayom, 15 joj je godina i vučem je svuda sa sobom. Žao mi je što zbog škole sa ne može doći sa mnom u Rovinj, ali obećala sam joj da ćemo jedno ljeto zajedno provesti u Hrvatskoj.

Kroz tajlandsku džunglu na leđima slonova

Je li i Kaya zainteresirana za glumu?

- Zanimljivo je da nju gluma zapravo izluđuje. U srednjoj školi pohađa satove glume i to voli, no mrzi nastupati, to je čini jako nervoznom. Ali odlično piše i nedavno je ovdje u Kaliforniji počela pisati za tinejdžerski magazin LàTeen.

Zašto toliko volite putovati?

- Putovanja okrepljuju moju kreativnost i obogaćuju mi život. Slušati drukčije jezike, vidjeti različite zemlje i gradove, doživjeti ih iz drukčije perspektive, učiti o drugim kulturama… Volim svaki djelić tog iskustva. Čak i kad se putovanje ne odvija kako sam zamislila, kad dođe do neke zbrke, uvijek na kraju ispadne još bolje nego da je sve išlo po planu. Uz ostalo, za mene putovati znači stalno učiti kako biti strpljiv i tolerantan.

Koja su vam se putovanja posebno usjekla u pamćenje?

- Ništa se ne može usporediti s Afrikom, potpuno vam promijeni svaku molekulu u tijelu. Predivno nam je bilo i na Tajlandu, s kćeri sam odsjela u hotelu Four Seasons u resortu Chiang Mai. Imaju utočište za slonove i kamp sa spektakularnim šatorima u džungli pa nekoliko dana jašete na slonovima, kupate se s njima u rijeci…bilo je zaista očaravajuće.

Eva LaRue s kćeri ayom u Kambodži

Što očekujete od luksuznog hotela u kojem odsjednete?

- Prije svega očekujem da gostima nudi mnogo aktivnosti jedinstvenih za to područje. Primjerice, hotel Waldorf Astoria u Rimu organizira gladijatorsku školu, a pariški Peninsula nudi obilazak tradicionalnih parfumerija i dvosatni tečaj izrade parfema, tako da možete sami kreirati svoj miris.

Imate li omiljeno odmaralište?

- Kad se uželim sunca i plaže, najčešće idem u Meksiko, to je samo dva sata leta od Los Angelesa, uglavnom u resorte Playa del Carmen ili Cabo.

Što u zrakoplovu uvijek imate pri ruci?

- Vestu od kašmira, mali čistač mrlja, ovlaživač zraka s mirisom lavande i sušenu govedinu za grickanje, bolja mi je od hrane koju nude u zrakoplovima.

Što vas čeka prije dolaska u Rovinj?

- Na putu za Hrvatsku zadržat ću se nekoliko dana u Parizu, a tamo je restoran Kong, koji zaista želim posjetiti; rekli su mi da je nevjerojatno lijepo uređen i da je hrana fantastična.

Što vas čeka nakon Rovinja?

- S Kayom idem na kraći odmor u Panamu, gdje jedan moj prijatelj radi kao konzervator prirode i tamo je napravio mali eko-hotel u kojem ćemo odsjesti i upoznati se s tim područjem te zaštitom tropskih kišnih šuma.

Linker
18. travanj 2024 21:39