INTERIJERI

Ideje za svaki kutak stana

Dizajneri su se posvetili osmišljavanju zapostavljenih dijelova doma koji su – uz atraktivne lampe, fotografije, mekane stolce i police za knjige – pretvoreni u prave male oaze udobnosti.

Kada se osjetite stjerani u kut jer ne znate kamo biste smjestili stvari u malim prostorima, sjetite se neiskorištenih dijelova vašeg doma. A među njima su najčešće – kutovi. Iako su često nezahvalni – zbog dimenzija, pomalo ‘nezgodnih’ oblika ili blizine vrata – uz promišljeni plan mogu se jako dobro iskoristiti. Čak i ako u njih ne stane puno toga, možete ih učiniti zanimljivim nekom atraktivnom tapetom, zidnom naljepnicom, slikama ili fotografijama. Mnogi dizajneri danas kreiraju namještaj baš za kut pa ćete na tržištu lako pronaći sve – od kutnih fotelja i polica preko svjetiljki pa čak i satova.

Kako najbolje iskoristiti prostor:

  1. Kutna biblioteka, bilo da se radi o samostojećim ili zidnim policama dubine 30 cm, uvijek dobro izgleda
  2. S udobnom foteljom i stolićem stvorit ćete mirni kutak za čitanje. U kut se može staviti i mali radni stol nemate li drugo mjesto za radni prostor
  3. Kutovi manjih dimenzija, primjerice za vrata, idealni su za sobno bilje. Kombinirajte cvijeće u teglama sa zelenilom koje visi sa stropa.
  4. Ako imate mnogo umjetničkih slika i fotografija manjih formata, ispunite njima zidove od poda do stropa i napravite od kuta vizualno središte vašeg doma. Kut je idealno mjesto i za smještaj neke skulpture.
  5. Ako želite vizualno povećati prostoriju, u kut stavite neku dizajnersku podnu svjetiljku.

Idealne komade za uređenje svakog kutka pogledajte u našoj galeriji.

Napisala Ivana Ferenčak; Odabrala Slavica Šagolj

Linker
04. svibanj 2024 16:40