Tomislav Kristo CROPIX
Vedrana Pribičević ekskluzivno

Intimna ispovijest poznate ekonomistice: 'Zbog grubih uvreda oko debljine potražila sam i stručnu pomoć'

Vedrana Pribičević, koja se godinama suočava s uvredama zbog pretilosti, za novi broj magazina Gloria ekskluzivno otkriva zašto je napokon javno prozvala verbalne zlostavljače, kako se zbog smrti roditelja i naslijeđenih dugova psihički slomila te da nikad neće odustati od pokušaja da smršavi i zatrudni sa sadašnjim partnerom.

Rasprave o gorućim problemima poput utjecaja koronavirusa na gospodarstvo, profesorica makroekonomije u Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta Vedrana Pribičević (35) ovih je dana morala zamijeniti temom izvan svoje struke - o internetskom zlostavljanju kojem je kao pretila osoba izložena godinama.

Ekonomistica visoka 172 centimetara i teška 179 kilograma dosad je o tome šutjela, no nedavno je na Facebooku objavila status gdje je bez sustezanja progovorila o “trolovskom” vrijeđanju i omalovažavanju.

Vrijeđanja su je stajala psihičkog zdravlja

"Mnogi su mi čestitali na hrabrosti, no ne vidim što je tu bilo posebno hrabro, osim što sam uspjela skrenuti pozornost na ovu temu. Samo sam iskoristila svoje pravo na slobodu govora", govori Vedrana za magazin Gloria.

Iako, kako je rekla, obično ne čita zlobne komentare ispod objava na društvenim mrežama, uvrede su je počele "slijediti" i utjecati na njezino mentalno zdravlje. Od 2014., kad se počela češće pojavljivati u javnosti, dobivala je i nebrojeno mnogo uvredljivih e-mailova, pa čak i nekoliko desetaka natipkanih ili rukom napisanih pisama koja su joj stizala na radno mjesto.

Uspjela je skinuti kilograme, no vratili su se

"Trpjela sam neopisivu unutarnju bol. Imala sam napadaje anksioznosti, a kad se to dogodilo za vrijeme predavanja, znala sam da je vrijeme da potražim stručnu pomoć", povjerila nam se Vedrana, koja je uz sve to imala i velikih financijskih problema.

S viškom kilograma bori se od djetinjstva; isprobala je sve moguće dijete, a imala je i ugrađenu trakicu koja želudac dijeli na dva dijela, što joj je pomoglo da 2008. dođe do gotovo idealne težine.

Ipak, kilogrami su se vratili, jer joj se vježbanje u teretani kamo bi odlazila iza ponoći kako je nitko ne bi uznemiravao također smučilo. No, Vedrana nikako ne odustaje: trudi se zdravo jesti i svakodnevno trenirati.

A što joj je sve pomoglo da vrati samopouzdanje i izađe iz dugova, te što na sve kaže njezin partner i kakve planove ima za budućnost - čitajte ekskluzivno u novom broju magazina Gloria koji je na kioscima od četvrtka, 14. svibnja, jer u njemu donosimo još i:

Davor Božinović za Gloriju: 'Rođenjem unučice zaokružio sam svrhu svog postojanja'

SARAH JOSIPOVIĆ I SUZY JOSIPOVIĆ REDŽEPAGIĆ Skladna obitelj kao poslovna snaga

MLADEN DUDUKOVIĆ Optimizam je lijek

ANA PETRIČIĆ GOJANOVIĆ Kreativnost jača od krize

NEIL GAIMAN I AMANDA PALMER Korona ih je koštala braka

KUHINJA: TOMO IN DER MÜHLEN Divlje šparoge kraljice proljetnog tanjura

VIRTUALNI TURIST U HELSINKIJU Najljepše saune i brod u oblacima

FELJTON: NAOMI CAMPBELL Pola stoljeća crne pantere

Linker
18. travanj 2024 21:16