Getty Images
ŽELITE PSA?

Koji bi se pas savršeno uklopio u vaš životni ritam? Ovih nekoliko pitanja dat će vam odgovor

Svi su psi sjajni, ali neki su energičniji, dok neki iziskuju tek kraće šetnje. Neki lakše podnose kad ih djeca vuku za rep, a neke više zanima iskopati plijen za vrijeme lova (bilo u parku ili u vašem dvojedu). Kakva pasmina bi najbolje odgovarala vama, ali i vi njoj - odgovor će vam dati ovaj test.

Praksa je u razvijenim zemljama da prilikom udomljavanja psa zaposlenici skloništa za životinje vrše provjere vašeg doma, dostupnost životinji i toga jeste li joj osigurali najbolji mogući život. Da, to čak rade i po pitanju onog psića kojeg je netko poluizgladnjelog pokupio s ceste i odnio u sklonište, jer će se svi ljubitelji životinja složiti da svaki pas, zec ili mačka zaslužuju najbolji mogući život.

Neki od uvjeta koje provjeravaju su i veličina vašeg životnog prostora i to koliko sati izbivate iz doma, dok je životinja u njemu sama zatvorena. Naime, ako govorimo o psima, većina je pasmina izuzetno vezana za vlasnike i željna pažnje, dok će se druge opet lakše priviknuti na par sati samoće više, a neće biti nezadovoljne ni ako moraju živjeti u stanu, umjesto u velikom dvorištu.

KLIKNITE I RIJEŠITE I OVE TESTOVE OSOBNOSTI

Možda razlog nezadovoljstva poslom 'leži' baš u tome: Doznaj jesi li timski ili solo igrač?
Koja osobina će presuditi hoće li vas jedan muškarac privući više od nekog drugog?
Svi imamo svoje granice: Odgovori na ova pitanja i saznaj što te najbrže može izbaciti iz takta

Čak i kad svedemo odlike odrežene pasmine na papir, moramo biti svjesni činjenice da su psi najsličniji ljudima po tome što su baš svi - potpuno različiti jedni od drugih. Narav pasa može biti općenito pripisana određenoj pasmini - zlatni labradori će uvijek zaigrano skakati po dvorištu i praviti se da ih ne smeta povlačenje repa dječjim ručicama, dok će vas neprestano nasmijavati maltezerovo suprotstavljanje trostruko većim psima u parku. S druge strane, kako će se pas ponašati uvelike ovisi o tome koliko ćete se vi njime predano baviti te koliko ćete mu ljubavi, pažnje, ali i strukture pružiti.

Kao prvi korak u odabiru pasmine s kojom ćete najbolje "kliknuti", odgovorite nam na jednostavna pitanja o vašim željama i potrebama, a ugrubo i o načinu života.

Riješite kviz i otkrijte svoju idealnu pasminu:

Linker
15. travanj 2024 18:12