Karirano

Neodoljivi kvadratići za šik jesen: Najbolje ulove iz trgovina donosimo samo u novoj Gloriji IN!

Intenzivne boje te spoj sitnih i krupnih kvadratića koji se kombiniraju od glave do pete pretvorili su klasični uzorak u najoriginalniji trend sezone.

Premda se smatraju modnim klasikom, ovosezonski karirani uzorci nisu nimalo konvencionalni. U većini dizajnerskih kolekcija su intenzivne narančaste, žute, plave i ljubičaste nijanse kombinirane s monokromnim odjevnim predmetima istih boja, ali i s drugim kariranim uzorkom.

Ove su sezone, naime, u modi i škotski tartan, i pepita, i sitni kvadrati Prince de Galles, kao i jednostavna šahovnica - i svi se nose zajedno.

image
Miu Miu jesen/zima 2020.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Britanska dizajnerica Vivienne Westwood, pionirka punk stila u kojem je jedan od glavnih elemenata tartan crvene boje, proširila je kreativni interes i na ostale materijale s kvadratićima, koje je prezentirala u jesenskoj kolekciji u odjevnim setovima po dva ili tri uzorka zajedno. Istu stilsku dosjetku koristi i Donatella Versace čija je modna kuća poznata po miksu u dizajnu, ali je kariranim motivima pridružila i onaj pitonove kože, također jarkih boja.

No, neki su dizajneri odlučili ostati pri tradicionalnim sivim i crnobijelim mrežama okomitih i vodoravnih linija. Vara se, međutim, tko misli da su zbog toga tradicionalne i kreacije. Amerikanac Thom Browne od takvih je materijala kreirao uniseks odijela, pri čemu slojeviti nisu samo odjevni predmeti već i uzorci koje slaže od svjetlijih izvana (kaputi i baloneri) prema tamnijima (hlače i suknje).

image
Versace jesen/zima 2020.
JONAS GUSTAVSSON/DDP USA/PROFIMEDIA

A tko nije vješt u kombiniranju, u sivim se uzorcima može na drugi način istaknuti u gomili - ako ga nosi od glave do pete. U tu je svrhu najbolje kupiti odijelo koje pristaje uz modne dodatke bijele ili neke intenzivne boje, ovisno o prilici u kojoj se nosi.

image
Haljina od viskoze 639 kn S.OLIVER
S.OLIVER
image
Hlače od poliestera 179,90 kn H&M.
H&M
image
Šilterica od poliestera 79 kn MOHITO.
MOHITO

Još hit komada pronađite u novom broju magazina Gloria IN na svim kioscima uz Jutarnji list ili online!

image
NOVI BROJ MAGAZINA GLORIA IN POTRAŽITE SUBOTOM NA KIOSCIMA UZ JUTARNJI LIST

U NOVOM BROJU GLORIJE IN ČITAJTE I:

FOKUS Dizajner Glenn Martens

TREND Sezona kariranog uzorka

HIT KOMBINACIJA Crno i narančasto

LEKSIKON Glumac Petar Atanasoski

MUŠKA POSLA Detalji se pamte

ZELENI ODABIRI Veganski život Ane Mihalić Perice • Eko-moda • Clean kozmetika Nike Bašić Bunić • Biljni laboratorij Maje Tomljenović • Čudesna gastro šuma Antona Rudana

IZLET Tura varaždinskim vinogorjem

Linker
25. travanj 2024 18:06