Sept. 26, 2015 - Milan, ITALY - Daizy Shely. BEAUTY HAIR MAKEUP MODEL ON BACKSTAGE, MILAN FASHION WEEK 2016 WOMEN READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, RTW, PRET A PORTER, FR�œHLING FRUEHLING SOMMER, MAILAND, MILANO.MILPAPSS16BACK, Image: 263615267, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
 Profimedia
TREND

ORGANSKA KOZMETIKA 16 prirodnih izbora

Esencijalne masne kiseline, prirodni vitaminski koncentrati, avonoidi iz esencijalnih ulja te mliječni peptidi najbolji su saveznici kože u održavanju mladolikog izgleda.

Moja je kozmetika toliko prirodna da se može jesti – rekla je američka glumica Gwyneth Paltrow u emisiji američkog komičara Jimmyja Fallona, a da bi to potvrdila, ‘smazala’ je pržene krumpiriće začinjene umakom od sezamova ulja s dodatkom vitamina C i E. Ti su sastojci, naime, glavni aduti njezine linije za njegu lica koja je nastala u suradnji s markom organske kozmetike Juicy Beauty.

S obzirom na to da žene svakodnevno nanose petstotinjak molekula na lice putem preparativnih i dekorativnih proizvoda, važno je odabrati kozmetiku označenu eko certifikatom. On, naime, jamči čistoću, kvalitetu i podrijetlo sirovina te proizvodnju koja minimalno ugrožava okoliš. Osim toga, prirodni i organski proizvodi ne sadrže mineralna ulja (petrolej, parafin, vazelin), parabene i umjetne konzervanse koji začepljuju pore i otežavaju lučenje znoja sprečavajući apsorbciju hranjivih tvari.

Aktivni sastojci, poput jednostavnih i složenih nezasićenih masnih kiselina, vitamina, avonoida i antioksidansa iz hladno prešanih ulja te biljnih voskova, kompatibilni su s ljudskom kožom te potiču prirodnu regeneraciju u svim njenim slojevima. Dodatni plus: učinak prirodnih preparata dugotrajnom upotrebom ne slabi.

Napisala Nikolina Šubašić

Linker
24. travanj 2024 16:35