Dalija Orešković i Frane Letica
 Ivan Posavec / Hanza Media
Prekid u doba korone

Prvi doznajemo! Dalija Orešković odselila: 'Moj suprug Frane Letica i ja više nismo zajedno'

Političarka Dalija Orešković iselila je iz stana koji je dijelila sa suprugom, odvjetnikom Franom Leticom. U ekskluzivnom razgovoru za magazin Gloria otkriva kada su kao par donijeli takvu odluku te dodala da su im njihove djevojčice i dalje prioritet. No, to je samo jedna od brojnih priča koje vam naši novinari donose u novom broju magazina.

"Ima li ljubav rok trajanja? Je li sedma godina doista kobna? Sudeći prema pričama koje vam donosimo u ovom broju, ima nešto sudbonosno u toj sedmici, pogotovo kada dolazi u kombinaciji s pandemijom korone. Naime, proteklih tjedana vijesti o stranim i domaćim prekidima sustizale su jedna drugu, prekidalo se kao na traci, razišli su se čak i oni parovi za koje se činilo da nikada neće - od holivudskih i domaćih zvijezda pa sve do političara kojima je javni imidž itekako važan, pogotovo u kampanji", govori naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

S druge strane, neki su se parovi u ekstremnim uvjetima još više zbližili.

U novom broju magazina Gloria i ovoga puta pripremili smo vam niz inspirativnih priča i aktualnih tema. Naslovnicu ovog broja krasi filozofkinja i nova politička zvijezda Marija Selak Raspudić, o čijem se privatnom životu malo zna, ali si mnogi daju za pravo da ga komentiraju i procjenjuju. Razgovarali smo s najboljim svjetskim tenisačem Novakom Đokovićem koji nam je, uoči velikog teniskog spektakla u Zadru, otkrio i nježnu stranu brižnog oca i supruga.

EKSKLUZIVNO! Marija Selak Raspudić otkrila velike planove za budućnost: Nakon izbora pred oltar!

Također, u ovom broju razotkrila nam se primadona zagrebačkog HNK Ivanka Boljkovac, kuhali smo s novinarkom i autoricom dokumentaraca Jasenkom Haleuš i 'putovali' u predivni Dubrovnik, kojim nas je provela Darija Mikulandra Žanetić. Pored toga, donosimo vam na dar i antibakterijske maramice za čiste i sigurne ruke.

Damir Leljak donosi nam ekskluzivnu priču s naslovnice

Iako se s Marijom Selak Raspudić u nekim stvarima politički razilazim, nakon odrađenog posla sjeli smo na piće i opušteno razgovarali kao da se znamo sto godina. No, upoznali smo se te subote, nakon što je završila s predstavljanjem liste za Sabor, i pretresali sve moguće teme - čak i one za koje bi neki rekli da su previše trivijalne za jednu filozofkinju. Marija ima široko znanje, uvijek je spremna za zafrkanciju i nije tako oštra kako se čini u polemikama na televiziji. Štoviše, toliko je neopterećena i cool da je kćerkicu Danicu dojila na terasi kafića na zagrebačkoj špici, ne obazirući se na prolaznike. Nije, doduše, ni imala izbora jer malena je toliko iscrpljuje svojom živahnošću da Marija u šali kaže kako sigurno surađuje s njezinim političkim konkurentima.

Damir Leljak donio je priču s naslovnice. S Marijom Selak Raspudić uživao je u razgovoru

Dolores Tolić nije ni slutila koliko će zahvalan sugovornik biti Novak Đoković, najveći tenisač svijeta

Kad sam dobila u zadatak odraditi razgovor sa srpskim tenisačem Novakom Đokovićem, prvo sam pomislila da će mi to biti jedan od najtežih intervjua. Osim što je najbolji na svijetu, nemoguće ga je dobiti na dulje od pola sata, a najviše me mučilo što zanimljivo pitati nekoga tko je stalno u fokusu medija. No, ispostavilo se da sam, teniskim rječnikom, lopticu bacila u out jer se Đoković pokazao iznimno zahvalnim sugovornikom pa mi je otkrio i dosad nepoznate detalje o svojem obiteljskom životu. Bude li upola tako susretljiv na teniskom turniru Adria Tour koji počinje 19. lipnja u Zadru, bit će to događaj za pamćenje.

Kristinka Šćavina inspirira pričom s Darijom Gašparović

Kad sam prije dvije godine - kao polaznica njezine radionice za izradu neobičnih lampi - upoznala Dariju Gašparović, doživjela sam je kao iznimno spretnu, pozitivnu i vedru osobu punu života. Ni po čemu tada nisam mogla naslutiti da je iza nje više od 20 godina borbe s multiplom sklerozom. Doznala sam to tek nedavno, kad je objavljena vijest da je Darija prva žena na svijetu oboljela od MS-a koja će se natjecati na triatlonu. Njezina priča jedna je od onih koje vraćaju vjeru i snagu, pale plamen nade kad se čini da je crnilo svuda oko nas. Intimno, duboko sam uvjerena: ljudi poput Darije čine ovaj svijet boljim mjestom za život.

Kristinka Šćavina odradila je razgovor Darijom Gašparović

Matea Smolčić Senčar snimila je sportski editorijal s pjevačicom Nikom Turković

Netom nakon prestanka lockdowna i dugog razdoblja provedenog kod kuće napokon sam izašla na teren odraditi jedan ležerni sportski editorijal s pjevačicom Nikom Turković. Vježbe su se prebacile iz dnevnog boravka na ulicu, a Niki i meni ovo je bio prvi zadatak nakon prilično dugog perioda provedenog u karanteni. Kombinirali smo Nikinu odjeću s onom koju je stilist Oliver Jularić u tom trenu mogao nabaviti, s obzirom na to da posuđivanje odjeće iz dućana još nije bilo moguće. Bez obzira na situaciju, dobro smo se zabavile i uspjele snimiti četiri nosive sportske kombinacije te inspirirati sve one koji vole biti chic i dok vježbaju.

matea smolcic sencar_foto Dariana Majetić
Dariana Majetić
Matea Smolčić Senčar s glazbenicom Nikom Turković odradila je sportski editorijal

Novi broj magazina Gloria potražite na kioscima od četvrtka, 18. lipnja 2020.! Svakom čitatelju darujemo i antibakterijske vlažne maramice!

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

NOVAK ĐOKOVIĆ: Ljubav jača od tračeva o raskidu

PREKIDI U DOBA KORONE Doris Pinčić i Boris Rogoznica nisu jedini par koji se razišao

ALEJANDRO TOMMASI: Naći ću ljubav u Hrvatskoj

DARIJA GAŠPAROVIĆ Prva žena s multiplom sklerozom na utrci Half Ironman

KUHINJA: Jasenka Haleuš - Delicije od sastojaka iz vlastitog vrta

FELJTON: Michael Jordan - Život bez greške u koracima

Linker
17. travanj 2024 13:32