Najnovija biografija

Samo uz novi broj magazina Gloria: Biblioteka G. predstavlja neispričanu priču o Žuži Jelinek

Ne propustite novi broj i najnoviju biografiju legendarne kolumnistice magazina Gloria!

Ikona poslijeratne zagrebačke modne scene, pustolovka i uspješna poslovna žena, legendarna kolumnistica magazina Gloria, koja je bez dlake na jeziku pisala o seksu, muško-ženskim odnosima, žene poticala na neovisnost i postizanje uspjeha, na eleganciju i dobar stil, a muškarce savjetovala kako da budu dobri ljubavnici - i danas je mnogima životni uzor.

Žuži Jelinek imala je dugu, kvalitetnu i sretnu vezu s Glorijom. Ikona poslijeratne zagrebačke modne scene, kod koje su se odijevale drugarice i gospođe, najuglednije žene tadašnjeg društva, socijalistička Coco Chanel, bila je kolumnistica već od prvog broja najčitanijeg ženskog magazina u regiji.

Neumorno je iz tjedna u tjedan pisala tekstove koji su često dizali prašinu, no nju to nije diralo.

image
Žuži Jelinek u svojem opatijskom domu snimljena 2011. godine.
DAVOR ŽUNIĆ/CROPIX

U sedamdesetima, a pogotovo u osamdesetima, smatrala je kako je stekla pravo da kaže sve što misli, da se ničega ne treba sramiti i da joj ništa od onog što napiše ne može ugroziti reputaciju. A za sve što je rekla i napisala imala je dovoljno kredibiliteta - kao pustolovka i žena s prošlošću, koja je proživjela sve što se dalo proživjeti, kao supruga i ljubavnica, kreativka i poslovna žena, majka i odana kći... Njeni savjeti i životne mudrosti, a sve potkrijepljeno s pričama iz života, bili su dragocjeni i Gloriji i njenim čitateljicama. Napisala je više od tisuću kolumni, koje je slala uvijek na vrijeme - čak i kad je bila u bolesničkoj postelji. Posljednja njena kolumna stigla je u redakciju nekoliko dana prije nego što je umrla, 23. siječnja 2016.

image
Samo uz Gloriju ne propustite najnoviju biografiju legendarne Glorijine kolumnistice.

Pet godina nakon njene smrti intenzivno se sjećamo Žuži i objavljujemo njenu nikad neispričanu priču u obliku najnovije biografije u izdanju G. biblioteke autorice Nade Mirković.

Ovo raskošno izdanje potražite u prodaji od četvrtka, 21. siječnja u paketu s magazinom Gloria po cijeni od 49 kuna!


O AUTORICI

Nada Mirković dugogodišnja je novinarka i urednica u časopisima Svijet, Start, Globus, Gloria, Cosmopolitan, Elle, Mila, Jutarnji list. Za tek pokrenuti RTL Hrvatska, kao producentica i glavna urednica, vodila je "Sanju" - prvi dnevni talk show na ovim prostorima. Pisala je scenarije za brojne popularne TV serije, bavi se prevođenjem i dalje neumorno piše i intervjuira poticajne osobe iz javnog života.

Linker
23. travanj 2024 10:03