Ana Mihalić
NOVI BROJ GLORIJE

Shanaelle Petty: Sad više znam o svojoj majci

Prvi put u 20 godina hrvatskog izbora za Miss Universe pobijedila je djevojka čija je majka Ivana također sudjelovala na istom natjecanju, ali sreću s njom nije mogla podijeliti jer je umrla dok joj je bilo samo šest godina.

Noć u kojoj je okrunjena za novu hrvatsku Miss Universe atraktivna tamnoputa Shanaelle Petty (19) nikada neće zaboraviti. Jer bila je to večer u kojoj se okitila dvjema lentama - za najljepšu i najsimpatičniju djevojku tog natjecanja ljepote - ali i popunila bolne praznine u iznimno složenom mozaiku svog života koji je nalik na scenarij za film.

Naime, na istom je natjecanju prije 20 godina sudjelovala i njezina majka Ivana Krajina, što je presedan u izborima ljepote, no sreću tog trenutka nije mogla s njom podijeliti jer je ona umrla od non-Hodgkinova limfoma (rak limfnih čvorova) kad je Shanaelle bilo samo šest godina. Ali doznala je ono najvažnije zbog čega se i prijavila na taj izbor: kroz što je sve njezina majka prolazila i kako se osjećala kao dvadesetogodišnjakinja u potrazi za svojim snovima kad je bila izabrana među šest najljepših natjecateljica.

Hrvatska je tako dobila prvu tamnoputu misicu koja mora biti primijećena zbog svojih 185 centimetara visine, duge crne kovrčave kose, ali i vedrine kojom je osvojila ne samo žiri, nego i tisuće gledatelja koji su izbor za Miss Universe pratili na malim ekranima.

Veliku priču o misici Shanaelle Petty pročitajte u novom broju Glorije koji je u prodaji od 4. svibnja.

Linker
10. travanj 2024 10:39