Razotkrivanje

Uršula Tolj o kritikama na račun svoje suknje: ‘Nevjerojatno mi je da je na tu temu provedena i anketa‘

Voditeljica na HRT-u i urednica Dore, koja se održava sredinom veljače u Opatiji, za magazin Gloria priznaje da s 47 godina ima više udvarača nego dok je bila djevojka te objašnjava zašto su je nedavno zabavili komentari na račun njezinih kratkih haljina.

Koja vam je najdraža pjesma s Dore?

- Ima ih puno, od “Marije Magdalene” i “Neka mi ne svane” preko “Proljeća”, “Više nisam tvoja”, “Sexy Cool” i “Vukova”...

Imate li pjevačkog talenta?

- Nažalost, samo u tragovima. No, volim pjevati kao i sve osobe s upitnim sluhom i glasom.

Privlači li vas ideja da se ponovno udate?

- Da. Ali taj brak zamišljam sasvim drukčije nego prije. Ne toliko kao instituciju i zajednicu s nekim pravilima, nego kao uživanje u zajedničkim trenucima.

Kakvi su vam muškarci neodoljivi?

- Volim da je muškarac u formi i nepušač, a ako imamo i neke zajedničke interese, poput putovanja, nogometa i glazbe, tim bolje.

Kad ste imali najviše udvarača?

- Sada.

U kojim vam situacijama najviše nedostaje muška ruka?

- Kad trebam napraviti neki zahvat u kući. Već godinama nemam zavjese u dnevnom boravku jer mi se ne da zvati nekog nepoznatog majstora da mi ih postavlja.

Kako ste doživjeli nedavna prozivanja dijela javnosti da na televiziji nosite prekratke haljine za svoje godine?

- Svatko ima pravo na komentar, a ovaj put se stvarno puno ljudi potrudilo da napiše svoje mišljenje o dužini jedne suknje. Nevjerojatno mi je da je na tu temu na portalima čak organizirana i anketa u kojoj je glasovalo više od 27 tisuća ljudi.

Što su vam najbolje donijele kasne četrdesete?

- Konačno imam vremena za sebe.

image
Uršula Tolj.
IVANA NOBILO/CROPIX

Zbog čega vam najbrže skoči tlak?

- Zbog ljudske gluposti. A posebno me nerviraju nesavjesni vozači.

Koji vam kućanski posao najteže pada?

- Peglanje. Nisam talentirana za to.

Koje biste jelo mogli jesti svaki dan?

- Nisam gurman i hrana mi ne predstavlja ništa posebno. Omiljene namirnice su mi voće, lješnjaci i sir. No, mogu reći da preferiram mediteransku hranu jer je na mom stolu često riblji jelovnik.

Koje su vam prve asocijacije na rodnu Rijeku?

- Kave na suncu i šetnje uz more, mama, sestra, prijatelji, smijeh, djetinjstvo, škola, faks, prve ljubavi, gitara uz more…

Možete li se opet zamisliti s kratkom kosom?

- Da. U nekoliko navrata sam imala kratku kosu i ne isključujem mogućnost da se opet ošišam.

Kako se rješavate stresa i lošeg raspoloženja zbog pandemije?

- Tako da je u svoja četiri zida potpuno ignoriram. Serije, knjige, glazba, mala druženja s prijateljima, druženja s djecom - sve me to održava normalnom.

Kao majka školarke Ewe i studenta Krešimira, kako gledate na ponovno uvođenje online nastave?

- Ne mislim da je to dobar potez. Djeca su lišena sportskih aktivnosti i druženja. Ionako su previše na mobitelima, a sada smo ih osudili i na to. Kauč, stolica, mobitel, laptop. Strašno. Mislim da se treba uvijek uzeti u obzir šira slika, a ona kaže da će naša djeca imati problema dugo nakon korone. Što zbog izostanka sportskih aktivnosti, što zbog malo socijalne interakcije. Znam da covid nije igra, ali nisu ni naša djeca.

Linker
17. travanj 2024 16:51