Getty Images/iStockphoto
Savjet stručnjaka

VIDEO | Obrasci naučeni u djetinjstvu, prije svega od majke, mogu nam oblježiti cijeli život

Kako pristupiti sebi i prevladati krivnju od osobnog neuspjeha te što je to što nas koči u osobnom razvoju i zašto je važno posvetiti vrijeme sebi, ali i kako raskinuti odnos sa zlostavljačem... neka su od pitanja na koja odgovara cijenjeni zagrebački EABP terapeut.

Psihoterapeut Laszlo Pinter, suosnivač Centra za integrativni razvoj i EABP terapeut, većinu života bavi se unutarnjim tokovima ljudskog bića, a svoje znanje i spoznaje nesebično dijeli grupama ljudi koje iz godine u godinu educira u svojem Centru.

U novom video razgovoru s cijenjenim zagrebačkim EABP terapeutom doznajemo je li dovoljno čitati knjige o samopomoći kako bismo kvalitetno pristupili sebi, što je to što nas koči da radimo na sebi te kako prevladati krivnju ako u tome ne uspijemo. Također, Pinter savjetuje zašto je važno posvetiti više pažnje sebi, ali i ono najvažnije - kako se othrvati naučenim obrascima ponašanja i kako raskinuti odnos sa zlostavljačem... No, to su samo neka od pitanja i tema. Više doznajte u videu.

POGLEDAJTE I OVE VIDEE!

Poznati psihoterapeut objašnjava kako se nositi s krizama u kojima smo se našli

Psihoterapeut o strahu zbog pandemije: 'Okružite se onima koji vas smiruju, a ne onima koji potenciraju strah'

"Psihološka pomoć drugima u njihovu vlastitom razvoju posao je kojemu sam se posvetio i koji radim. Najveći smisao u radu nalazim u tome da pomognem ljudima koji mi se obrate za pomoć, i to na način da im pomognem da se vrate samima sebi i vlastitoj prirodi, koja je stvarna i živa, te da slušaju i nauče slijediti dublji dio sebe, koji je vezan za pozitivnu namjeru prema sebi, prema drugima i prema životu." objašnjava Pinter.

"Smatram da život mora biti cjelovit, a da bi osoba bila sretna, mora živjeti svaki njegov aspekt - od brige o sebi, vlastitom zdravlju, poslu, partnerstvu, obitelji i široj zajednici u kojoj živi, do brige o vlastitoj duhovnoj evoluciji koja je ujedno i dublji odraz naše odgovornosti prema navedenim aspektima života." zaključuje ovaj psihoterapeut.

CIR.hr
Laszlo Pinter

ČITAJTE I:

Stvarnost nije uvijek ista: Je li doista samo najbolje dovoljno dobro ili imamo problem!?

Emotivna poruka jednog tate: 'Volio bih kada bi nam svima naša djeca bila najvažnija'

Treba to moći: Opterećeni smo štiteći i brinući o drugima, a što je s nama!?

Stručnjakinja o obiteljskom nasilju: 'Ideja da bi žrtva trebala smiriti zlostavljača potpuno je pogrešna'

Linker
03. listopad 2022 15:33