PRIVATNA ARHIVA
ZABAVA I VJEŽBANJE

Baby dance fitness je idealan odabir za mame i bebe

Diplomirana kineziologinja Sandra Krznarić vodi nekoliko fitness programa, a ovaj je namijenjen majkama i njihovoj djeci do godinu dana starosti.

Diplomirana kineziologinja Sandra Krznarić vodi nekoliko fitness programa, a ovaj je namijenjen majkama i njihovoj djeci do godinu dana starosti.

Sandra Krznarić diplomirana je kineziologinja koja je prije godinu dana došla na ideju takozvanog baby dance fitness programa. Kako bismo se informirali o tome kome je program zapravo namijenjen, ali i kako izgleda, obratili smo se upravo samoj osnivačici koja je s nama vrlo rado podijelila sve detalje. Kako je otkrila, radi se o programu koji je namijenjen mamama i bebama do prve godine starosti.

"S obzirom na to da su mame većinom na porodiljnom prvu godinu djetetovog života te da je dijete većinom u tom periodu vezano za majku, došla sam na ideju da se ne mora angažirati bake, djedove i dadilje te da mame mogu vježbati sa svojim bebama i pri tome kvalitetno iskoristiti vrijeme za sebe i bebu. Baby dance fitness program povezuje pokret, glazbu, izdržljivost i snagu", govori nam Sandra. Sat baby dance fitnessa osmišljen je s ciljem pružanja zabave i utječe na na psiho-fizičko zdravlje odrasle osobe dok se istovremeno stvara poveznica s djetetom kroz pokret i ples.

image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA

"Jedan sat programa traje ukupno 60 minuta, od kojeg 45 minuta čine aktivan ples niskog intenziteta, joga, pilates, vježbe snage i istezanje. Preostalih 15 minuta namijenjeni su za druženje i opuštanje. Pažljivo odabrani plesni koraci i vježbe usmjereni su jednako na mamu, kako i na bebu, a dobra zabava, društvo i smijeh su zagarantirani", objašnjava kineziologinja koja dodaje kako je za sudjelovanje potrebno tek nekoliko stvari - sling marama ili baby ergo nosiljka, tenisice za dvoranu, ručnik, boca vode i, dakako, dobra volja.

image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA

Na pitanje što bi izdvojila kao prednosti spomenutog programa za mame i bebe, Sandra previše ne dvoji. "Postoji mnogo prednosti, ali prvenstveno bih izdvojila sljedeće - nema ometanja sata treninga, brige oko čuvanja, hranjenja ili spavanja, kao ni jurnjave s treninga kući jer se morate pobrinuti za bebu. Vaše dijete je cijelo vrijeme s vama, a vi ste u dobrom društvu okruženi ljudima, radite nešto korisno i dobro za sebe i svoje dijete. Samim time što se beba nalazi blizu majke, ona je opuštena, a glazba i plesni pokret svakako pridonose opuštenoj atmosferi. Treninzi su zanimljivi, različiti i ispunjeni smijehom i humorom."

image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA

Isto tako, Sandra napominje da su dosadašnja iskustva sudionica vrlo pozitivna. "Najčešće mi kažu kako im je ovaj program omogućio da se druže s ljudima i rade nešto korisno za sebe, a pritom ne moraju voditi brigu oko djeteta. Umjesto toga, beba je uz njih cijelo vrijeme pa se mogu slobodno opustiti te koncentrirati na trening", govori nam Sandra Krznarić.

Linker
22. srpanj 2024 02:38