SVETIKD GETTY IMAGES
INOVATIVNE METODE

Sve o institutu koji parovima pomaže da ostvare svoj san o roditeljstvu

U Kinderwunsch Institutu temi ostvarivanja trudnoće pristupa se s velikom osjetljivošću i diskrecijom.

U Kinderwunsch Institutu temi ostvarivanja trudnoće pristupa se s velikom osjetljivošću i diskrecijom.

U Kinderwunsch Institutu Schenk u Doblu kod Graza, samo 178 kilometara udaljenom od Zagreba, parovima se pomaže pri ostvarivanju sna o željenom djetetu. Stručnjak za reprodukciju i ravnatelj instituta prim. priv. doc. dr. Michael Schenk govori nam o mogućnostima i prednostima liječenja neplodnosti u Austriji.

Kinderwunsch Institut Schenk renomirana je institucija koja se bavi istraživanjima usmjerenim budućnosti i odavno je već poznata i izvan granica Austrije. Prije svega zahvaljujući tome što tim stručnjaka koji radi s prim. priv. doc. dr. Michaelom Schenkom pridaje veliku važnost tome da svojim pacijentima pruži najbolje moguće tretmane.

"Stalno ulažemo u kontinuirano obrazovanje, tehnologiju i širenje područja e-zdravstva kako bismo parovima mogli ponuditi najsuvremenije metode reproduktivne medicine. U internom laboratoriju raspolažemo vrhunskom tehnologijom koja nam osigurava maksimalne šanse za uspješnu trudnoću. Radimo s time-lapse kulturama, što čini samo nekoliko instituta u Austriji, a nedavno smo osvojili i nagradu za Best Practice in Vitrification. Zahvaljujući upravo tim inovativnim metodama mogu se realizirati stope preživljavanja zamrznutih embrija veće od 90 posto, a time prije svega i visoke stope trudnoća", ponosno govori dr. Schenk.

image

Ravnatelj instituta prim. priv. doc. dr. Michael Schenk

FLORIAN LIERZER

Certificirana banka jajnih stanica i sjemena

Kao certificirana banka jajnih stanica i sjemena, ovaj institut jedan je od rijetkih koji nudi jajne i sjemene stanice od posebno izabranih donatora i donatorica.

"Neki muškarci ne mogu producirati sjemene stanice, a neke žene imaju lošu kvalitetu jajnih stanica. Donacijom sjemena pomažemo im pri ispunjenju želje za djetetom. Donacijom sjemena i istospolnim partnerima nudi se mogućnost osnivanja obitelj", nastavlja dr. Schenk.

Izvjesnost biološkog podrijetla

Ova tema postavlja niz pitanja: tko može biti donator ili donatorica, kakva je pravna osnova u Austriji i na koji se način postupak odvija. Jedna od prednosti u Austriji jest to što donacija sjemenih i jajnih stanica nije anonimna. Prema Zakonu o reproduktivnoj medicini iz 2015. djeca koja su napunila 14 godina imaju pravo na dobivanje informacije o svom biološkom podrijetlu.

Pratnja i savjetovanje od kuće

U Kinderwunsch Institutu temi ostvarivanja trudnoće pristupa se s velikom osjetljivošću i diskrecijom.

"Kako bismo parovima odgovorili na sva njihova pitanja te im ublažili sve eventualne strahove, nudimo osobne konzultacije. Ne morate odmah krenuti na put u Austriju, početni razgovor i konzultacije mogu se održati i putem videopoziva. Tako ne samo da štitimo okoliš nego možemo pružiti podršku našim pacijentima i izvan granica države", s osmijehom na licu kaže liječnik, specijalist za plodnost.


Das Kinderwunsch Institut Schenk GmbH

Am Sendergruund 11

A-8143 Dobl

E Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

T +43 (0) 3136 55 111

F +43 (0) 3136 55 111 15

Pon. – pet. 8.00 – 15.00 sati

Ponedjeljkom i četvrtkom poslijepodne po dogovoru

Linker
04. srpanj 2024 09:13