Modne petice

Grimizni baršun za oproštaj od uloge života: Na premijeri Jamesa Bonda uz nepogrešive dame, zablistale i muške zvijezde

Za dugo iščekivanu svjetsku premijeru posljednjeg filma o agentu 007, umjetnici su se potrudili urediti, odabravši dizajnerske komade kojima su htjeli pridonijeti svečanom trenutku.

I dok su članice kraljevske obitelji, tu se pogotovo misli na Kate Middleton, ispale najveće zvijezde svjetske premijere filma "James Bond: No Time To Die", zvijezde koje su prodefilirale crvenim tepihom ovog su puta ostale u sjeni - no ne zbog svojih loših modnih odabira. Naprotiv i muški i ženski uzvanici pokazali su iznimnu eleganciju, a neki i hrabrost s odvažnim dizajnima koji im odlično pristaju. Da ne padnu nepravedno u zaborav donosimo najbolje momente s crvenog tepiha u londonskom Royal Albert Hallu.

image
Daniel Craig posljednjih 15 godina glumi agent Jamesa Bonda
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Daniel Craig

Ako je suditi prema grimiznom, baršunastom sakou kojeg je glumac odabrao za svoju posljednju premijeru u ulozi agenta 007 - s te pozicije Daniel Craig odlazi u stilu. Bio je zaštitno lice Jamesa Bonda posljednjih 15 godina, ovo mu je posljednji film, ali Craig zna kako se oprostiti od uloge koja mu je obilježila karijeru. Iznimno elegantni sako s dvostrukom kopčanjem u grimiznoj boji od baršuna potpisuje Anderson and Shepherd, a stoji mu kao saliven. Daniel je za ostatak outfita izabrao klasične komade - bijelu košulju, crnu leptir mašnu te elegantne crne hlače Henry Pool i lakirane cipele, odabrao je i sat marke Omega. A pravi Bond zna da se u sakou uvijek nosi rupčić koji odgovara boji košulje.

image
Glumcu je ovo posljednji film iz serijala
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Lashana Lynch

Povijesna uloga koju je glumica iznijela, kao prva crna žena i "00 agent", zaslužuje i posebnu haljinu. Lashana Lynch odabrala je high couture - punk stil te zablistala je u upečatljivoj dvobojnoj krinolini koju uz crne detalje iz mase izdvaja jarko žuta boja. Ovo je kreacija vječne buntovnice, Vivienne Westwood, ikone britanskog dizajna. Asimetrični dizajn žutog satenskog materijala, otkrivao je slapove crnog tila. Mlada glumica svojim je stavom i minimalističkim nakitom odlično iznijela ovu haljinu.

image
Lashana Lynch u dizajnu Vivienne Westwood
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image
Lashana Lynch prva je crna žena agentica u serijalu
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Zlatna djevojka na crvenom tepihu: Kate Middleton zasjenila sve na premijeri filma o Jamesu Bondu

Lea Seydoux

Francuska glumica odabrala je visoku eleganciju, na premijeru je odjenula haljinu koju je za nju napravio Louis Vuitton, a ukrasila se nakitom koji potpisuje modna kuća Chopard. Lei je ovo drugi put da glumi u Bondovom filmu, a baš kao i Kate Middleton haljina je imala dugački plašt. Njena kreacija izrađena je od šifona. Bijela haljina na gornjem dijelu ukrašena je svjetlucavim kamenčićima, na ušivenom ovratniku spajaju se haljina i plašt koji pokriva gole ruke. Glumica je kosu skupila, a šminkom naglasila usta.

image
Lea Seydoux u haljini Louis Vuitton
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image
Lea također na haljini ima plašt
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Ana de Armas

Glumica rođena na Kubi savršeno je utjelovila Bondovu djevojku, a slično kako izgleda na filmu pojavila se i na premijeri. Ana de Armas odabrala je elegantnu, crnu haljinu, minimalističkog dizajna s dubokim prorezima. Duboki 'v' dekolte kao i prorez na nozi krasi njenu satensku haljinu, koja osim ukrašenih naramenica nema drugih obilježja. Haljina je dizajn Louisa Vuittona, a uparila ju je s crnim sandalama otvorenih prstiju i Chopard nakitom.

image
Ana de Armas u kreaciji koja podsjeća na onu koju nosi u filmu
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Billie Eilish i Finneas O'Connell

Svjetska pop senzacija i pjevačica Bondove teme Billie Eilish na crveni je tepih došla u pratnji svog suradnika i brata Finneasa O'Connella, s kojim sve pjesme i stvara. Iako je u posljednjem periodu Billie pokazala da nosi i ženstvene kreacije, za ovu je prigodu obukla svoj prepoznatljivi, 'vrećasti' stil. Hlače i košulju potpisuje Gucci, a odjenula ih je na otvorene cipele s platformom. Brat Finneas odjenuo je baršunasto Armanijevo odijelo i sat kuće Cartier.

image
Finneas O'Connell i Billie Eilish napisali su i izveli pjesmu 'No time to die'
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Phoebe Waller Bridge

Jedna od scenaristica filma Phoebe Waller Bridge zablistala je u kombinezonu, odličan crni svjetlucavi komad potpisuje Olivier Theyskens za Azzaro. Kako bi dodatno naglasila njegove pravilne linije odabrala je šik svijetli kaput i minimalistički nakit Jessice McCormack. Podignuta frizura dodatno je naglasila duboki dekolte crnog komada koji savršeno prati liniju tijela talentirane spisateljice.

image
Phoebe Waller-Bridge jedna od scenaristica filma
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Jason Momoa

Američki glumac, u Londonu trenutno snima nastavak svog filma "Aquaman", a iako ne glumi u Jamesu Bondu nije htio propustiti ovu veliku svečanost. Jason Momoa na premijeru je poveo i svoje dvoje djece sina Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha i kći Lolu Iolani. Elegantni Momoa zablistao je u klasičnom crnom odijelu, uz neizostavni prsluk i džepni sat. Posebno neodoljiv detalj uz crnu leptir mašnu su crni gumbi na bijeloj košulji.

image
Jason Momoa u iznimno elegantnom, klasičnom odijelu
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Djeca koju ima s glumicom Lisom Bonet uredila su se u skladu s godinama 14-godišnja kći odabrala je svjetlucavu haljinu s resicama i bijele čizme, dok je 12-godišnji sin ostao vjeran svojoj rockerskoj fazi te je na crveni tepih došao u kožnoj jakni i Dr. Martens čizmama. Mnogi su se složili da je ovaj trio bio među najslađim licima te večeri.

image
Jason Momoa s djecom
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Linker
24. travanj 2024 02:17