Vladimira Spindler
Modni leksikon Aklee Neon

Mlada glazbena nada osebujnog stila otkriva što će nositi na Dori i od kojeg odjevnog predmeta se nikad ne odvaja

O važnosti čuvanja prirode osječka glazbenica govori svojim pjesmama i odjevnim stilom pa podržava domaće dizajnerice održivog modnog svjetonazora, a za prijateljice organizira buvljake gdje besplatno razmjenjuju odjeću. Evo što je još otkrila u razgovoru za Gloria IN magazin.

Glazbenica Dorotea Zovko (29), koja nastupa pod umjetničkim imenom Aklea Neon, zbog čestih gaža diljem Hrvatske uvijek je spakirana za put, a glavna stvar u njezinoj prtljazi je - marama. Ima ih tridesetak i “koristi” ih kao šal, pareo, turban...

- S turbanom se osjećam kao kraljica, što se vidi i po mojem držanju. Ta "kruna” od tekstila prisili me da se uspravim - govori ekološki osviještena Osječanka, koja na ovogodišnjoj Dori nastupa s pjesmom “Zovi ju mama”, svojevrsnim osvrtom na nedavne požare diljem svijeta.

Za nastup na Dori odjenut će ručno pletenu haljinu od crne špage osječke dizajnerice Yuniku, uz koju će kombinirati zlatni nakit.


FUTURISTIČKI STIL

Stil mi je iskričav i šaren, baš kao i moja osobnost. Mogla bih ga opisati kao afro-punk ili afrofuturizam. Volim kombinezone, hlače visokog struka, kratke topiće i duge kardigane. Zimi nosim dugačke kapute, baš sam nedavno u dućanu Amelie kupila predivni crni koji izgleda kao pelerina - kad se zavrtim, napravi puni krug.

KREATIVNOST I ODRŽIVOST

Omiljene su mi hrvatske dizajnerice koje zagovaraju održivu modu, na primjer Neha Neha: nosim njenu ručno oslikanu vintage traper jaknu, i uvijek me ispituju gdje sam je nabavila.

Vladimira Spindler

BUVLJAK ZA PRIJATELJICE

Jednom godišnje priredim “Aklea Outlet”, kako ja zovem čistku ormara - pozovem frendice pa razmjenjujemo stvari koje više ne nosimo. Tako sam došla i do "spitke" koju je prijateljica iz Litve nosila u vrijeme srednjoškolske punk-faze.


CIPELE ZEMLJANIH BOJA

Ne izuvam se iz "marti" ili "starki", ovisno o godišnjem dobu. Imam razne modele zemljanih boja, smeđe, crne, bordo... Obožavam i visoke indijanske čizme s resicama kupljene u Americi.

Vladimira Spindler

SUVENIRI S PUTOVANJA

S putovanja obvezno ponesem modni suvenir, poput širokih maslinastih hlača iz Perua od kojih se ne odvajam već mjesecima.


NIKAMO BEZ NAUŠNICA

Najdraže su mi srebrne glomazne naušnice iz Indije s likom boginje Khali. Na njih posebno pazim, kao i na zlatne s biserima od bake. Izgledaju vrlo damski i podsjećaju me na nju pa ih zbog straha da ih ne izgubim vrlo rijetko nosim.

Vladimira Spindler

ZALJUBLJENA U BAJKE Skupljam slikovnice i bajke, jer mi oči širom otvore za čuda, a i kratke su pa ih se može pročitati dok se krčka voda za kavu. Preporučujem “Fantastične leteće knjige g. Morissa Lessmorea”, “Zen pandu” ili bilo koji naslov Tvornice snova.

Vladimira Spindler

Linker
14. travanj 2024 06:37