izložba ‘Murtić 100‘

Modni klasik koji obožavamo: Martina Bienenfeld zna kako nositi malu crnu haljinu na moderan način

Bilo da ih u ormaru imate nekoliko ili samo jednu, šarm crne haljine ne jenjava gotovo cijelo stoljeće, točnije otkad je Vogue na naslovnici predstavio malu crnu haljinu legendarne Coco Chanel. Od tad je dame nose u svim prilikama, a direktorica Turističke zajednice grada Zagreba voli nešto neobičnije modele.

Iako po temperaturama ne bismo baš mogli reći da smo već debelo u proljeću, kalendarski jesmo, što znači da smo iz ormara izvukle svoje najljepše proljetne haljine. Ovog proljeća su, baš kao i svakog, u fokusu bezvremenski uzorci poput cvijeća i točkica, no ne trebamo zaboraviti niti na ultimativni klasik - malu crnu haljinu.

image
Martina Bienenfeld je uz crnu haljinu uklopila malu crnu tobicu i sive salonke.
GORAN MEHKEK/CROPIX

Ovaj sam po sebi statement komad više nije nužno samo u kraćem obliku, već se malom crnom haljinom podrazumijevaju sve crne haljine koje možete isfurati u svakoj prilici. U jednoj takvoj zablistala je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba dr.sc. Martina Bienenfeld koju je odabrala za veliku izložbu "Murtić 100" posvećenu legendarnom slikaru Edi Murtiću.

Čitajte i: Okupila se društvena i politička elita! Otvorena izložba posvećena Edi Murtiću

Čitajte i: Dr. sc. Martina Bienenfeld jača od svih nedaća: 'Proljeće u Zagrebu odlučili smo obilježiti u znaku street art scene'

Uvijek elegantna Martina ni ovoga puta nije razočarala - crna midi haljina sa šišmiš rukavima, pojasom i vrlo zanimljivim ovratnikom stajala joj je kao salivena. Martina je tako dokazala da crne haljine nipošto ne moraju biti dosadne, već naprotiv - mogu nositi cijeli outfit i zbog toga ne morate brinuti o dodacima; oni vam niti ne trebaju.

image
Ovakvim modelima haljina ne treba puno detalja.
GORAN MEHKEK/CROPIX

Martina je haljinu uskladila sa šljokičastom crnom clutch torbicom, satom i klasičnim salonkama u sivoj boji da malo razbije crninu, što je bio pun pogodak.

Inače, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba i u pandemijskoj godini radi punom parom, a u planu ima nekoliko projekata u znaku takozvane street art scene.

- Početak godine i proljeća u Zagrebu odlučili smo obilježiti u znaku takozvane street art scene, koju smo apostrofirali s dva nova projekta - Ulični triptih i Mali Zagreb. Riječ je o događanjima koja skreću pozornost na to da street art može stvoriti istinsku vizualnu umjetnost na javnim prostorima. Tu je i izložba fotografija “Zagreb voli zeleno”, koju smo postavili u dolaznom terminalu zagrebačke zračne luke. Njome dodatno implementiramo poruku kampanje Ministarstva turizma i sporta “Safe stay in Croatia”, jer promičemo boravak na otvorenom, u zelenilu i prirodi, s fokusom na zdravlje. Podižemo i svijest o našem gradu kao poželjnoj životnoj sredini i turističkoj destinaciji - rekla je Martina u nedavnom razgovoru Gloriju.

Linker
17. travanj 2024 16:13