Getty Images
Digitalna era

Armani najavio da će nastupiti na Milanskom tjednu mode iako se još ne zna hoće li smjeti održati revije

Modna kuća oglasila se odmah nakon što su talijanske vlasti, uslijed popuštanja mjera zbog pandemije koronavirusa, objavile kako će se jesenski tjedan mode u Milanu održati na digitalnim platformama.

Neposredno nakon objave da će se Milanski tjedan mode održati u digitalnom obliku, talijanski modni div Giorgio Armani potvrdio je da prezentirati svoju mušku, žensku i kolekciju Emporio Armanija će u Milanu u rujnu. Iz modne kuće nisu precizirali hoće li nove kolekcije predstaviti putem modne piste, "trenutno razmatramo format", pisalo je u objavi, prenosi Vogue.

Modni kalendar u cijelom svijetu trenutno je u potpunom zastoju, nesigurno je hoće li se zakazane modne revije moći održati ove godine zbog globalne pandemije koronavirusa.

Iz Armanija su također otkrili da se njihova revija Armani Privé, koja se u srpnju trebala održati na Couture Modnom tjednu u Parizu, odgađa za siječanj 2021. Osim vremena promijenili su i mjesto, te će se revija održati u Milanu, u Armanijevom stožeru u Palazzo Orsini.

Kolekcija će biti "bezsezonska" te će kako navode iz Armanija "uključivati komade pogodne za zimu kao i one laganije za ljeto".

U svjetlu pandemije i neizvjesne budućnosti tjedana mode i modnih revija, nakon što su neke velike odne kuće poput Saint Laurenta otkazali sve svoje revije za rujan, vijest da Armani ne odustaje od prezentacije novih kolekcija ulijeva nadu u modni svijet.

Pročitajte i:

Linker
15. travanj 2024 19:18