Getty Images
zdravestveni problemi

Bez njega nije isto: Karl Lagerfeld prvi put od 1983. propustio Chanelovu reviju

Svi su se zapitali gdje je njemački modni dizajner, jedan od najutjecajnijih u industriji, nakon što je propustio haute couture reviju modne kuće Chanel, čiji je kreativni direktor, a umjesto njega se okupljenima naklonila njegova bliska suradnica.

Jedna od najiščekivanijih modnih revija na Tjednu visoke mode u Parizu je ona francuske modne kuće Chanel, ali ovog puta su luksuzni komadi ostali u drugom planu jer svi pričaju o nepojavljivanju Karla Lagerfelda koji bi svaku svoju reviju završio šetnjom sa svojom muzom, odnosno modelom u vjenčanici kao najvažnijem komadu kolekcije.

PARIS, FRANCE - JANUARY 22: Chanel Studio Directeor Virginie Viard and a model pose on the runway during the Chanel Spring Summer 2019 show as part of Paris Fashion Week on January 22, 2019 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Virginie Viard s Chanel mladenkom

Kada je umjesto njega prošetala njegova bliska suradnica Virginie Viard svi su se zapitali što se događa s 85-godišnjim dizajnerom. Iz modne kuće Chanel poručili su da je njihov kreativni direktor bio preumoran za dolazak na reviju, ali kasnije su mu zaželjeli brzi oporavak i dali do znanja da se ipak radi o zdravstvenim problemima. Naravno, obožavatelji su ostali zabrinuti jer je to prvi put u mnogo godina da se Karl, otkako je došao na vrh Chanela 1983. godine, nije naklonio nakon održane revije.

NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 04: Designer Karl Lagerfeld  walks the runway at Chanel Metiers D'Art 2018/19 Show at The Metropolitan Museum of Art on December 04, 2018 in New York City. (Photo by Dia Dipasupil/Getty Images)
Getty Images
Na reviji u prosincu prošle godine

Aplauz nakon modnog showa bio je njegov najdraži trenutak: najviše je uživao u ovacijama nakon održane modne revije, bez obzira na to o kojoj modnoj kući za koju je kreirao se radilo. Naime, osim što je ključna osoba Chanela već nekoliko desetljeća, Karl je kreativni direktor talijanskog brenda Fendi, a pokrenuo je i modnu liniju s vlastitim imenom.

Šuškanja da se njemački dizajner ne osjeća najbolje krenula su još početkom prošle godine kada se Karl u javnosti počeo pojavljivati s gustom bradom i mnogo mršaviji, a svaku reviju zaključio bi sa sve težim korakom. Na svečanom ručku nakon haute couture revije svi su pričali o izostanku ključne osobe Chanela, ali i o njegovom nasljedniku - jer je odlazak u mirovinu sada još izgledniji iako Karl, sada već u devetom desetljeću života, nikada nije niti dao naslutiti da razmišlja o tom koraku.

Linker
24. travanj 2024 03:06