iStock/TomCridland
DIZAJN TOMA CRIDLANDA

Božićni pulover koji ćete nositi 30 godina

Koliko god zabavni blagdani bili, nema sumnje da se radi o sezoni u kojoj se gomila smeće i kupujemo stvari koje vjerojatno neće potrajati ni do idućeg Božića. Zbog svega toga je britanski dizajner Tom Cridland odlučio kreirati božićni pulover koji će trajati čak – 30 godina.

"Zahvaljujući kombinaciji tehnologije, luksuznog materijala i starih načina izrade taj pulover nosit ćete tri desetljeća . U suprotnosti s masovnom potrošnjom i konzumacijom diljem svijeta, ovo je komad koji je izrađen da traje" – izjavio je britanski dizajner, a ako se bilo što dogodi vašem božićnom komadu od vremena kupnje pa sve do 2046. godine možete ga poslati natrag i popravit će vam ga besplatno. Čak je i trošak poštarine na njima.

TomCridland

Britanski dizajner Tom Cridland osnovao je svoju održivu modnu liniju prije dvije i pol godine i kreirao odjeću za brojne slavne glumce poput Leonarda DiCaprija i Clinta Eastwooda. Kao odgovor na "brzu modu" i našu kulturu koja sve baca, on želi dizajniranjem trajne odjeće voditi modnu industriju prema zaštiti prirodnih resursa. Tamnoplavi pulover dolazi s motivom Djeda Mraza i božićne jelke, a za njega treba izdvojiti 82 dolara, što je, s obzirom na to da traje 30 godina, manje od tri dolara godišnje.

TomCridland

Linker
24. travanj 2024 09:48