Dior Spring/Summer 2020
 REUTERS
priroda kao inspiracija

Diorova čarobna šuma: Poznata lica pratila su kolekciju luksuzne kuće kojom je poslana važna poruka

U centru Pariza, no kao da je riječ o prašumi - francuska modna kuća stavila je naglasak na ekološku održivost i modnu reviju predstavila na modnoj pisti inspiriranoj prirodom. Svo drveće koje je poslužilo kao kulisa bit će posađeno diljem Pariza.

Francuska modna kuća Dior na čelu s kreativnom direktoricom Mariom Graziom Chiuri predstavila je kolekciju za godinu 2020. Ekološka osviještenost i očuvanje planeta bili su u fokusu ove modne revije koju su iz prvih redova pratile obožavateljice, ujedno i muze luksuznog brenda poput Jennifer Lawrence i Monice Belluci.

Novom kolekcijom Chiuri je ostala vjerna svojoj prepoznatljivoj boemskoj estetici, a naglasak je stavila na održivost. Revija se održala na poznatom Longchamp Racecourse hipodromu u Parizu gdje se uzdigao intimni vrt u kojem su modeli šetali između drveća i zelenila. Prikupljeno je čak 164 različitih vrsta drveća koje će nakon revije biti presađeno po francuskoj prijestolnici.

A sticker which reads
REUTERS
Dior Spring/Summer 2020

"Uvijek sam na modnu pistu gledala kao na platformu preko koje mogu poslati poruku", kazala je Churi, poznata po feminističkim porukama, i nadodala kako je ovoga puta željela potaknuti ljude da reagiraju.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 24: Jennifer Lawrence attends the Christian Dior Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on September 24, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images for Christian Dior
Jennifer Lawrence

Ovogodišnja revija nije samo ukazivala na problem klimatskih promjena, već je bila posvećena i sestri Christiana Diora - Catherine koja je održavala njihove obiteljske vrtove, a po struci je bila cvjećarka.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 24: Monica Bellucci attends the Christian Dior Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on September 24, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images for Christian Dior
Monica Bellucci

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 24: Karlie Kloss attends the Christian Dior Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on September 24, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images for Christian Dior
Karlie Kloss

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 24: Chiara Ferragni attends the Christian Dior Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on September 24, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images for Christian Dior
Chiara Ferragni

Dizajnerica je na pisti predstavila kolekciju koja njeguje praktičnost u vidu kombinezona, jednostavnih kompleta i pulovera, poigrala se s prirodnim materijalima poput rafije, a modeli su nosili slamnate šešire. Romantičarskog štiha nije nedostajalo, on se očituje u dugim haljinama s delikatno izvezenim motivima cvijeća, dok paleta zemljanih tonova dominira cijelom kolekcijom.

"Bilje i cvijeće ne služe samo kao ukrasi, oni su naša okolina. Imamo obvezu brinuti se o njima, danas više no ikada", riječi su kreativne direktorice Diora, a više no prošlih godina su ovogodišnjim tjednima mode oči uprte u dizajnere od kojih se očekuje ukazivanje na ekološke probleme s kojima se susrećemo. Maria Grazia Chiuri se pobrinula da ispuni sva očekivanja.

Linker
23. travanj 2024 11:21