Novi biznis

Domaća glumica okrenula novu stranicu: ‘Nisam tip koji sjedi i čeka posao, računi se moraju plaćati‘

U nedostatku glumačkih angažmana Jagoda Kumrić počela je dizajnirati odjeću, a najbolji model za njezine kreacije joj je dečko i kolega Konstantin Haag.

Otkako je prije mjesec dana pokrenula modni brend „Mrsh” glumica Jagoda Kumrić (28) potpuno se posvetila novoj karijeri. Liniju majica i zaštitnih maski s duhovitim natpisima nedavno je proširila hoodicama, a poznata Splićanka otkrila nam je da nema namjeru stati samo na odjevnim komadima te iz njezine kreativne radionice uskoro možemo očekivati i prve termosice.

"I one će biti dizajnirane u nekoliko serija: s natpisima "Mrsh", "Izađi mi iz aure" te "Čuvaj bužu ka i dušu" koji su se pokazali punim pogotkom, kao i ime brenda. Kad sam ga osmišljavala strahovala sam da će neke odbiti riječ "mrsh", što je asocijacija na "mrš" , no svi su komentari pozitivni.

"Osobito dobre reakcije su na maske koje svima izazivaju osmijeh na licu, a termosice su moj protest protiv zatvaranja kafića", šali se Jagoda, koja svoje stvari trenutačno prodaje preko web stranice Urban Design te Instagrama, dok materijale nabavlja iz zemalja Europske unije.

Pokrenula posao iz nužde

Plavokosa glumica, koja je imala svega 19 godina kad je utjelovila ulogu Nikol Zlatar u Larinom izboru, otvoreno priznaje da se novim životnim izazovima okrenula iz egzistencijalnih razloga. Otkako je počela pandemija, gotovo se ništa ne snima, a posebno je brine što još uvijek nema ni naznaka kad će se krenuti s novim projektima.

"Nisam tip koji sjedi i čeka posao, a računi se moraju plaćati. I dok nije sve stalo zbog korone, uvijek sam zarađivala sa strane. S majkom sam vodila tvrtku za organizaciju vjenčanja, a prije toga smo se bavile prodajom kozmetike. O modi, doduše, nisam nikada razmišljala, no na sugestije nekih prijatelja odlučila sam se i tu okušati", otkriva svestrana glumica, koja je samohrana majka dvogodišnje kćerkice Nastasje.

U novoj karijeri najveća podrška joj je njezin dečko i kolega Konstantin Haag. Zbog tri godine mlađeg glumca, najpoznatijeg po ulozi u serijalu "Drugo ime ljubavi", s kojim je u vezi od 2019., Jagoda se prošlog lipnja iz rodnog Splita preselila u Zagreb.

"Sve moje kreacije su namijenjene i muškarcima, a ne samo ženama. Ako se brend bude razvijao po planu, možda kreiram i liniju za djecu, što mi je bila prvotna želja", najavljuje Jagoda.

Linker
19. travanj 2024 02:13