Reuters/Hanza Media
FASHION AWARDS

Gigi Hadid proglašena modelom godine

Britanska dodjela priznanja za rad u modnoj industriji bila je uobičajeno glamurozna: 4000 gostiju, uključujući modele, dizajnere i zvijezde uživalo je okruženo s 8000 Swarovski kristala u Royal Albert Hallu u Londonu.

Nagrađena su najistaknutija imena 2016. godine: kuća Alexander McQueen je proglašena brendom godine, dvije nagrade pripale su kući Gucci, a magazinu Vogue dodijeljena je posebna nagrada povodom stotog jubileja. Ipak, dodjelom su dominirale mlade nade: Jaden (18) i Willow (16) Smith dobitnici su "Fashion Icons" nagrade, dok je 21-godišnja Gigi Hadid proglašena modelom godine. Nagrade za najbolje dizajnere otišle su u ruke Craiga Greena i Simone Rocha, što su inače osvajali mnogo etabliraniji brendovi.

Ovogodišnje događanje, koje je iz svog naziva izbacilo British, pa se sada radi samo o Fashion Awards, je bilo humanitarnog karaktera. Skupljala su se financijska sredstva za dobrotvornu ustanovu Fashion Council's Education Foundation koja osigurava školarine za studente dizajna. Očekuje se da će u idućih deset godina biti prikupljeno oko 10 milijuna funti.

Naravno, kao i kod svake dodjele nagrada, u prvom je planu bio crveni tepih kojim su prošetale manekenke Naomi Campbell i Kate Moss, pjevačice Lady Gaga i Nicole Scherzinger te mnogi drugi.

Linker
22. listopad 2021 16:33